GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μαθητές διαδήλωσαν για την κλιματική αλλαγή στο κέντρο της Αθήνας

Πορεία  για την κλιματική αλλαγή πραγματοποίησαν σήμερα μαθητές στο κέντρο της Αθήνας, με σύνθημα «Είμαστε εμείς η γενιά της αλλαγής»...

Πορεία  για την κλιματική αλλαγή πραγματοποίησαν σήμερα μαθητές στο κέντρο της Αθήνας, με σύνθημα «Είμαστε εμείς η γενιά της αλλαγής».

Οι μαθητές, κρατώντας πλακάτ και φωνάζοντας συνθήματα για τη διάσωση του περιβάλλοντος και του πλανήτη, ξεκίνησαν από την πλατεία στο Μοναστηράκι και κατέληξαν στη Βουλή, όπου αντιπροσωπεία τους παρέδωσε ψήφισμα με τα αιτήματά τους και συναντήθηκε με την αντιπρόεδρο της Βουλής, Τασία Χριστοδουλοπουλου.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η 18χρονη μαθήτρια, Ειρήνη Βουγιούκα: «Η συμμετοχή στις κινητοποιήσεις μας μεγαλώνει όλο και περισσότερο, δεν υπάρχει λόγος να σταματήσουμε. Στόχος μας είναι να κάνουμε ξεκάθαρο την επείγουσα κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο πλανήτης».

«Η κ. Χριστοδουλοπούλου την οποία συναντήσαμε μας είπε ότι η βουλή είναι ανοιχτή να ακούσει τα νέα παιδιά», υποστήριξε η 18χρονη μαθήτρια.

Την κινητοποίηση διοργάνωσε η ελληνική ομάδα FFF Athens σε συνεργασία με τη διεθνή μαθητική/φοιτητική ομάδα Fridays For Future (FFF). 

Όπως αναφέρει στο κάλεσμά της, «στις 30 Νοεμβρίου 2015, την παραμονή της έναρξης της Διεθνούς Διάσκεψης του Παρισιού για το Κλίμα (COP21), μαθητές, φοιτητές, πολίτες όλου του κόσμου και οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών διοργάνωσαν το 1ο Climate Strike, με τρία κύρια αιτήματα:Τη μετάβαση σε 100% "καθαρές" και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Τον άμεσο τερματισμό των εξορύξεων ορυκτών καυσίμων. Την υποστήριξη των θυμάτων της κλιματικής αλλαγής, η πλειοψηφία των οποίων ανήκει στις πιο ευάλωτες κοινωνικά & οικονομικά ομάδες παγκοσμίως. Οι μαθητές επέλεξαν την 24η Μαΐου, για να διαδηλώσουν «ώστε να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα για ένα βιώσιμο πλανήτη, με ισότητα και δικαιοσύνη για όλους».

ΦΩΤΟ αρχείου

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση