GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μεγάλες ζημιές στο νεκροταφείο της Ανδραβίδας από τον σεισμό - ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ

Μεγάλες φθορές έχουν υποστεί αρκετοί τάφοι στο νεκροταφείο της Ανδραβίδας, εξαιτίας του πρόσφατου σεισμού των 4,4 βαθμών της κλίμακας...

Μεγάλες φθορές έχουν υποστεί αρκετοί τάφοι στο νεκροταφείο της Ανδραβίδας, εξαιτίας του πρόσφατου σεισμού των 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που έχει αναστατώσει τους κατοίκους της Ηλείας.

Οι κάτοικοι, που μετέβησαν στο κοιμητήριο, ήρθαν αντιμέτωποι με μία μακάβρια εικόνα, καθώς δεκάδες τάφοι έχουν ανοίξει, έχουν πέσει σταυροί και έχουν προκληθεί ζημιές στα μάρμαρα.

Σε κάποιες περιπτώσεις οι μαρμαράδες έχουν ήδη ξεκινήσει τα έργα για την αποκατάσταση των ζημιών.

Όπως ο Γρηγόρης Καπράλος που μίλησε στο ilialive.gr. “Δεν ξέρουμε τι να κάνουμε. Συνέχεια κουνάει. Ο κόσμος τρομάζει με το μπάμ. Στο νεκροταφείο έχει πολλές ζημιές. Έγιναν όλα με το σεισμό των 4,4R. Έχω ακούσει ότι θα κάνει και άλλο μεγαλύτερο. Δεν ξέρω πόσο αληθεύει…” σχολίασε.

Η Ευδοκία Μυλωνάκη καθημερινά ανάβει το καντήλι του γιού της. “Έρχομαι κάθε μέρα. Χθες ήταν 5-6 κατεστραμμένοι τάφοι. Μετά το σημερινό σεισμό κάθε δεύτερος τάφος είναι γκρεμισμένος”, είπε.

Όμως και η ίδια ξεσπά με αυτό το μαρτύριο που βιώνουν οι κάτοικοι στην περιοχή. “Τα παιδιά κλαίνε. Τα εγγόνια μου κλαίνε, τα ανίψια μου κλαίνε. Όλος ο κόσμος είναι αναστατωμένος. Δεν αντέχεται αυτό που συμβαίνει. Το σκυλί μου πριν δυναμώσει ο σεισμός, εξαφανίζεται” μας είπε…

“Είναι καταστροφή αυτό που συμβαίνει. Έχουμε μια γιαγιά 99 χρονών και μας λέει πως δεν θυμάται ποτέ τέτοιο πράγμα. Αλλά και το 2008 με το μεγάλο σεισμό της Ανδραβίδας δεν ήταν τέτοιο πράγμα. Είχαμε ζημιές αλλά όχι όπως τώρα. Η κουνιάδα μου κάθεται έξω από το σπίτι της σε μια πορτοκαλιά. Η κατάσταση είναι χάλια και δεν μας ενημερώνουν. Μας λένε συνέχεια για τις εκλογές γιατί είναι το συμφέρον τους. Αλλά τη ζωή του ανθρώπου δεν τη μετράνε. Όλοι είναι μέσα στα αυτοκίνητα. Αλλά και εκεί μπορεί να είσαι σίγουρος; Από το φόβο μας κάτι θα πάθουμε” σημείωσε η ηλικιωμένη γυναίκα.

“Το μικρό μου εγγόνι πάει στην τρίτη τάξη. και μου λέει “γιαγιά μου τρέμω, έχω ταραχή μέσα μου, αγκάλιασέ με”. Τι θα γίνει θα πάθουν τα παιδιά ψυχολογικό. Ας μας νοικιάσουν κάπου να φύγουμε. Μέχρι προχθές το σπίτι της ξαδέρφης μου δεν είχε τίποτα. Σήμερα είναι ραγισμένο. Δεν μπορούμε να το αφήσουμε. Τρέμουμε όλοι. Τα παιδιά δεν μπορούμε να τα συγκρατήσουμε. Ας βγουν να μας πούν την αλήθεια… Είχε βγει κάποιος και έλεγε μην ανησυχείτε και από τότε έχει κάνει 3-4 σεισμούς δυνατούς.

Αυτό που συμβαίνει δεν είναι όπως οι παλιοί σεισμοί. Βροντά από κάτω μας. Θα ανοίξει η γη να μας καταπιεί;;; Όλα τα σπίτια εδώ δεν έχουν καλά θεμέλια…” συμπλήρωσε.

Πηγή/ΦΩΤΟ: ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση