GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Όλες οι λεπτομέρειες για την εκλογική διαδικασία της Κυριακής - ΒΙΝΤΕΟ

Τις πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζει κάθε πολίτης για την διαδικασία της ψηφοφορίας στις ευρωεκλογές και τις δημοτικές εκλογές, ανέ...

Τις πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζει κάθε πολίτης για την διαδικασία της ψηφοφορίας στις ευρωεκλογές και τις δημοτικές εκλογές, ανέλυσε στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ1, «Πρωινή Βάρδια», με τους Μάνο Νιφλή και Κώστα Αλατζά, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών Κώστας Πουλάκης.

Για πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού κράτους έχουμε τέσσερις κάλπες την ίδια εκλογική ημέρα και με σταυρό προτίμησης.

Όπως είπε ο κ. Πουλάκης θα υπάρχουν 39.063 εκλογικά τμήματα, σχεδόν διπλάσιος από κάθε άλλη φορά. Από αυτά το 85% χωρίζεται σε δύο τμήματα το Α και το Β, που βρίσκονται δίπλα το ένα στο άλλο. Στο Α τμήμα ο πολίτης ψηφίζει για ευρωεκλογές και περιφερειακές εκλογές και στο Β Τμήμα για την δημοτικές και τις κοινοτικές εκλογές. Στο υπόλοιπο 15%, που είναι σε μικρά χωριά οι κάλπες θα βρίσκονται όλες σε ένα μέρος.

Στις ευρωεκλογές οι ψηφοφόροι έχουν τη δυνατότητα να βάλουν μέχρι τέσσερις σταυρούς. Για τις περιφερειακές, τις δημοτικές και τις κοινοτικές εκλογές, υπάρχει διαφορετικός αριθμός σταυρών ανάλογα με τις περιοχές. Θα υπάρχουν όμως οδηγίες σε κάθε εκλογικό τμήμα. Ο σταυρός που βάζει ο ψηφοφόρος θα πρέπει να είναι αριστερά από το όνομα του υποψηφίου.

Δείτε το σχετικό βίντεο από την εκπομπή της ΕΡΤ1:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση