GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΕΠΙΣΗΜΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ! Ανύπαρκτοι ήταν στην Ευρωβουλή οι ευρωβουλευτές της ΝΔ που ζητούν πάλι να εκλεγούν...

Μπορεί να ζητούν πάλι την ψήφο των πολιτών, αλλά φαίνεται πως  την τελευταία πενταετία έκαναν ... διακοπές  ορισμένοι ευρωβουλευτές της Ν...

Μπορεί να ζητούν πάλι την ψήφο των πολιτών, αλλά φαίνεται πως  την τελευταία πενταετία έκαναν ... διακοπές  ορισμένοι ευρωβουλευτές της ΝΔ στις Βρυξέλλες, οι οποίοι, σύμφωνα με στοιχεία κόλαφο και παρά τον τουλάχιστον παχυλό μισθό τους, μάλλον είχαν καλύτερα πράγματα να κάνουν από το να πηγαίνουν στην Ευρωβουλή. Κυριολεκτικά έλαμψαν δια της απουσίας τους από τις συνεδριάσεις, αλλά και από τις ψηφοφορίες του Κοινοβουλίου.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα www.mepranking.eu, που αποτελεί ένα ανεξάρτητο λογισμικό ποσοτικών αναλύσεων της δραστηριότητας του συνόλου των βουλευτών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, οι μέχρι τώρα “γαλάζιοι” ευρωβουλευτές δεν είναι και ιδιαίτερα συνεπείς στις υποχρεώσεις τους. Ειδικότερα, και όσον αφορά τις ψηφοφορίες της Ολομέλειας, τα στοιχεία είναι ομολογουμένως σοκαριστικά.

Τρεις από τους έως τώρα ευρωβουλευτές της ΝΔ είναι όχι μόνο στις τελευταίες θέσεις συμμετοχής μεταξύ των υπολοίπων Ελλήνων ευρωβουλευτών, αλλά και στις τελευταίες θέσεις μεταξύ των υπολοίπων Ευρωπαίων συναδέλφων τους!

Στον πάτο της λίστας συμμετοχής των Ελλήνων στις ψηφοφορίες είναι ο ποδοσφαιριστής Θοδωρής Ζαγοράκης. Μάλιστα ο ίδιος βρίσκεται και στις τελευταίες θέσεις συμμετοχής στο σύνολο των ευρωβουλευτών, καθώς από τους 751 ευρωβουλευτές, βρίσκεται στην...734 θέση ως προς την συμμετοχή.

Την ίδια ώρα, αρνητικό ρεκόρ συμμετοχής στις κρίσιμες ψηφοφορίες έχουν και η  Ελίζα  Βόζεμπεργκ και η Μαρία Σπυράκη. Η πρώτη είναι στην 20η θέση, από τους 21 Έλληνες ευρωβουλευτές, προτελευταία δηλαδή, αλλά και 727η από τους 751 ευρωβουλευτές όλων των χωρών. Όσο για την Μαρία Σπυράκη, και η δική της συμμετοχή είναι τουλάχιστον απογοητευτική, καθώς είναι μόλις στην 19η θέση, τρίτη από το τέλος δηλαδή, ενώ και στο σύνολο των 751 Ευρωπαίων ευρωβουλευτών, κατέχει την 717η θέση.

Τελευταίοι στην κατάταξη, μετά τους τρεις γαλάζιους βουλευτές είναι οι Σωτήρης Ζαριανόπουλος του ΚΚΕ, Έυα Καϊλή του ΚΙΝΑΛ, Γιώργος Κύρτσος της ΝΔ και Κωνσταντίνα Κούνεβα του ΣΥΡΙΖΑ. Την ίδια ώρα, στις πρώτες θέσεις συμμετοχής είναι οι Λάμπρος Φουντούλης και Γιώργος Επιτήδειος. Τρίτος στην κατατάξη φιγουράρει ο Μιλτιάδης Κύρκος και ακολουθούν οι Νίκος Χουντής και Νότης Μαριάς.

Το  ίδιο αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία και για την τουλάχιστον ισχνή παρουσία και κινητικότητα των γαλάζιων ευρωβουλευτών στις συνεδριάσεις της Ολομέλειας . Τελευταίος στη συμμετοχή είναι πάλι ο...διακριτικός Θοδωρής Ζαγοράκης, ο οποίος κατέχει μάλιστα και την 699η θέση ανάμεσα στους 751 συνολικά ευρωβουλευτές. Δεύτερη από το τέλος είναι η Μαρία Σπυράκη, τρίτη η Κωνσταντίνα Κούνεβα και τέταρτη η Ελίζα Βόζεμπεργκ. Από την άλλη, την πρωτιά στη συμμετοχή στις συνεδριάσεις κατέχει ο Λάμπρος Φουντούλης. Ακολουθούν οι Γιώργος Επιτήδειος, Δημήτρης Παπαδημούλης και Νίκος Χουντής.

Μετά τα παραπάνω  η εικόνα που παρουσιάζουν οι μέχρι τώρα ευρωβουλευτές της είναι τουλάχιστον θλιβερή. Βέβαια, τα στοιχεία αυτά δεν στέλνουν μόνο ένα ηχηρό μήνυμα στην ΝΔ που κατέχει και τα αρνητικά ρεκόρ συμμετοχής, αλλά και στους ψηφοφόρους, οι οποίοι μάλλον θα πρέπει να σκεφτούν δυο και τρεις φορές πριν δώσουν την πολύτιμη ψήφο τους σε εκείνους που είναι πιο αναγνωρισμένοι τηλεοπτικά, αντί σε εκείνους που έχουν τις περισσότερες ικανότητες για να υπερασπιστούν καλύτερα τα συμφέροντα της χώρας μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση