GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει τον θάνατο ασθενούς στο Νοσοκομείο Γρεβενών ελλείψει αναισθησιολόγου - Τι απαντά η Διοίκηση

Κόντρα έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην ΠΟΕΔΗΝ και το Νοσοκομείο Γρεβενών μετά τον θάνατο 57χρονου. Σύμφωνα με την καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ ο...

Κόντρα έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην ΠΟΕΔΗΝ και το Νοσοκομείο Γρεβενών μετά τον θάνατο 57χρονου.

Σύμφωνα με την καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ ο 57χρονος κατέληξε από ανακοπή, διότι δεν υπήρχε αναισθησιολόγος για να τον διασωληνώνει» με τον διοικητή του Νοσοκομείου, Παντελή Αλεξιάδη σε δηλώσεις του στο «Ράδιο Θεσσαλονίκη» να παραδέχεται την έλλειψη αναισθησιολόγων, να υποστηρίζει πως έχουν δρομολογηθεί προσλήψεις και απαντώντας στην ΠΟΕΔΗΝ να ισχυρίζεται ότι «Ο ασθενής πέθανε από καρδιολογικά αίτια , δεν χρειαζόταν η βοήθεια αναισθησιολόγου».

«Ο ασθενής προσήλθε με καρδιολογικό πρόβλημα, το ανέλαβε ο καρδιολόγος , ο οποίος δε ζήτησε τη συνδρομή αναισθησιολόγου επειδή δεν χρειαζόταν. Ο ασθενής κατέληξε από καρδιολογικά αίτια. Αυτά είναι τα στοιχεία που έχω μέχρι στιγμής στα χέρια μου. Εάν η ΠΟΕΔΗΝ ήξερε κάτι άλλο και έχει κάποια επιτροπή εμπειρογνώμων, με την οποία έχει καταλήξει σε ένα άλλο συμπέρασμα, τους παρακαλώ ειλικρινά να μου στείλουν αυτά τα στοιχεία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Δεν υπήρχε αναισθησιολόγος να τον διασωληνώσει και κατέληξε από ανακοπή. Εάν υπήρχε αναισθησιολόγος μπορεί να ζούσε ο ασθενής» επισημαίνει, από την πλευρά της, η ΠΟΕΔΗΝ, στην ανακοίνωσή της.

«Το Νοσοκομείο μένει ακάλυπτο τουλάχιστον 10 εφημερίες το μήνα από Αναισθησιολόγο. Διακομίζονται έκτακτα σοβαρά περιστατικά με το ΕΚΑΒ και δεν υπάρχει Αναισθησιολόγος ιατρός να χειρουργηθούν. Αναγκάζονται να διακομίζονται σε άλλο Νοσοκομείο της περιοχής με μεγάλο κίνδυνο για τη ζωή τους. Καμία προσπάθεια από την κυβέρνηση να καλύψει το ζήτημα το οποίο υφίσταται από το Σεπτέμβριο του 2018. Όταν λείπει με άδεια ένας εκ των δύο αναισθησιολόγων η κατάσταση γίνεται αφόρητη για τους ασθενείς. Αλλοιώθηκε ο δευτεροβάθμιος ρόλος του Νοσοκομείου, μειώνονται τα χειρουργεία και αυξάνεται ο κίνδυνος για τη ζωή των Ασθενών οι οποίοι χρειάζονται άμεσα χειρουργική αντιμετώπιση» τονίζει η ΠΟΕΔΗΝ.

Καταλήγοντας η Ομοσπονδία αναφέρει πως «τα ψέματα, ο τσαμπουκάς και η εικονική πραγματικότητα δεν συμβάλλουν στην επίλυση των προβλημάτων των Νοσοκομείων. Χρειάζονται επενδύσεις σε ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό. Η Δημόσια Υγεία όμως είναι στον αυτόματο πιλότων των υπερπλεονασμάτων».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση