GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ηλιόπουλος: Καμία εμπλοκή ιδιωτών στην καθαριότητα

Τη ριζική του διαφωνία με οποιαδήποτε εμπλοκή ιδιωτών και εργολάβων στα ζητήματα της καθαριότητας του δήμου Αθηναίων, επανέλαβε ο υπο...

Τη ριζική του διαφωνία με οποιαδήποτε εμπλοκή ιδιωτών και εργολάβων στα ζητήματα της καθαριότητας του δήμου Αθηναίων, επανέλαβε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων με την «Ανοιχτή Πόλη», Νάσος Ηλιόπουλος, κατά την επίσκεψη του, στη Διεύθυνση Καθαριότητας του δήμου.

Ο κ. Ηλιόπουλος συνομίλησε με εργαζομένους, ενώ συναντήθηκε και με τα Σωματεία εργαζομένων Ε.Ε.Δ.Α και Ε.Σ.Δ.Α.Αναφερόμενος σε προτάσεις που έχουν διατυπωθεί για εμπλοκή ιδιωτών στον τομέα αυτό, τόνισε ότι η εμπειρία του «από την Επιθεώρηση Εργασίας έχει δείξει ότι κατά το διάστημα 2015 έως το 2018, οι εργολάβοι στην καθαριότητα έχουν πληρώσει περισσότερα από 8 εκατομμύρια ευρώ πρόστιμα γιατί δεν σέβονται τις συνθήκες εργασίας».Ο κ. Ηλιόπουλος , αναφέρθηκε και στον χώρο στον οποίο στεγάζεται η Διεύθυνση, επισημαίνοντας ότι αποτελεί χαρακτηριστική περίπτωση του τι συμβαίνει στον τομέα της καθαριότητας του Δήμου.

«Δεν είναι ένας χώρος, ο οποίος διασφαλίζει τις συνθήκες μέσα στις οποίες οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα καλούνται να κάνουν τη δουλειά τους. Εμείς λέμε διαρκώς ότι αν δεν υπερασπιστείς και τα δικαιώματα των ανθρώπων που είναι στην καθαριότητα δεν μπορείς να έχεις θετικό αποτέλεσμα». Επίσης ότι «είναι αδιανόητο ότι ο δήμος δεν έχει λύσει ακόμα τα ζητήματα υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων του με τα μέσα ατομικής προστασίας».

Εξηγώντας πώς αυτό μπορεί να λειτουργήσει στην πράξη, επισήμανε ότι ο δήμος πρέπει να αξιοποιήσει το σύνολο των χρημάτων που διαθέτει.

«Πρώτα απ' όλα ο δήμος πρέπει να σεβαστεί τα λεφτά τα οποία εισπράττει από τους δημότες. Αν δείτε τον προϋπολογισμό για το 2018 για την Αθήνα θα δείτε ότι ο δήμος είχε 140 εκατομμύρια για την καθαριότητα και χρησιμοποίησε μόνο τα πενήντα. Τι θα μπορούσαν να είναι τα υπόλοιπα εκατομμύρια που δεν αξιοποιήθηκαν; Τα απορριμματοφόρα που δεν αγοράστηκαν, τα πλυστικά που δεν υπάρχουν, τα οχήματα σας που δεν πλένονται, τα μέσα ατομικής προστασίας που δεν έχετε, οι κάδοι που δεν υπάρχουν», είπε .

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση