GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το υποβρύχιο, το ''παράσιτο'', τα αεροπλάνα και οι άλλοι τρόποι που εφηύρε ο Πάμπλο Εσκομπάρ για το εμπόριο ναρκωτικών και χρησιμοποιούνται μέχρι σήμερα

Ο Πάμπλο Εσκομπάρ χρησιμοποιούσε αρκετές πρωτότυπες μεθόδους, για να στέλνει τα ναρκωτικά στις ΗΠΑ. Πολλές εξ αυτών ανακαλύφθηκαν και στα...

Ο Πάμπλο Εσκομπάρ χρησιμοποιούσε αρκετές πρωτότυπες μεθόδους, για να στέλνει τα ναρκωτικά στις ΗΠΑ. Πολλές εξ αυτών ανακαλύφθηκαν και σταμάτησαν να χρησιμοποιούνται, όμως άλλες, με τροποποιήσεις, συνεχίζουν να χρησιμοποιούνται μέχρι σήμερα από τις συμμορίες.
Ο Πάμπλο Εσκομπάρ κέρδιζε εκατομμύρια από το εμπόριο των ναρκωτικών, για αυτό είχε βρει διάφορες μεθόδους, για να στέλνει την κοκαΐνη στο εξωτερικό.
Πρόσφατα δύο πράκτορες της CIA βρήκαν στον βυθό τα απομεινάρια ενός υποβρυχίου που λέγεται πως ανήκε σε αυτόν. Η αποστολή τους παρουσιάστηκε στο πρόγραμμα Finding Escobar's Millions στο τηλεοπτικό κανάλι Discovery UK. Λέγεται πως είχε προσπαθήσει να αγοράσει ένα υποβρύχιο από την Σοβιετική Ένωση με την βοήθεια του τότε Προέδρου της Κούβας Φιντέλ Κάστρο, αλλά δεν τα κατάφερε.
Το 2017 οι αρχές στην Κολομβία βρήκαν το πρώτο υποβρύχιο με το οποίο μεταφέρονταν 3 τόνοι κοκαΐνης. Η κατασκευή του πήρε 5 ως 6 μήνες και κόστιζε 1.5 δις δολλάρια, σύμφωνα με τους ειδικούς και δεν μπορούσαν να το εντοπίσουν τα ραντάρς.
Ο Εσκομπάρ είχε 15 αεροπλάνα και 6 ελικόπτερα με μυστικές διαδρομές και μετέφερε απευθείας την κοκαΐνη στις ΗΠΑ. Το καρτέλ του δωροδοκούσε αεροπορικές εταιρείες και βάρκες για την μεταφορά των ναρκωτικών.
Τον περασμένο χρόνο οι βρετανικές αρχές ανακάλυψαν σε μια πτήση chárter από την Μπόγκοτα 500 κιλά κοκαΐνης και έτσι κατέληξαν σε ένα δίκτυο πολυτελών αεροπλάνων και κότερων που μετέφεραν ναρκωτικά.
Μια άλλη μέθοδος που προτιμούσε ο Εσκομπάρ ήταν η μεταφορά με αεροπλάνο και στα ανοιχτά της θάλασσας πετούσαν το φορτίο και το μάζευαν βάρκες προς το Μαϊάμι.
Αυτό το σύστημα το ανακάλυψαν οι αρχές και σήμερα οι έμποροι το έχουν τροποποιήσει και το αποκαλούν ''παράσιτο''. ''Παράσιτα'' είναι οι σωλήνες γεμάτοι με κοκαΐνη σε πλοία, ώστε σε περίπτωση ελέγχου, τους πετούν στην θάλασσα και ύστερα με την χρήση δορυφόρου μπορούν να τους βρουν.
Πριν από 40 χρόνια χρησιμοποιούσε ο Εσκομπάρ αυτές τις μεθόδους και χρησιμοποιούνται ακόμα κι σήμερα και οι αρχές ψάχνουν αν οι παλιοί έμποροι που εξέτισαν την ποινή τους στις ΗΠΑ έχουν επιστρέψει.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση