GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εκστρατεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για τον εμβολιασμό κατά της χολέρας στο Κονγκό

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ανακοίνωσε χθες Δευτέρα την έναρξη μιας γιγάντιας εκστρατείας εμβολιασμού εναντίον της χολέρας σ...

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ανακοίνωσε χθες Δευτέρα την έναρξη μιας γιγάντιας εκστρατείας εμβολιασμού εναντίον της χολέρας στο ανατολικό τμήμα της ΛΔ Κονγκό, υπενθυμίζοντας ότι η επιδημία του Έμπολα δεν είναι η μόνη που πλήττει τη χώρα.

«Πάνω από 800.000 άνθρωποι θα εμβολιαστούν εναντίον της χολέρας στο Βόρειο Κίβου, στην ανατολική ΛΔ Κονγκό, με την έναρξη σήμερα [σ.σ. χθες Δευτέρα] μιας μεγάλης εκστρατείας χορήγησης στοματικών εμβολίων», ανέφεραν σε κοινή ανακοίνωσή τους ο ΠΟΥ και η Παγκόσμια Συμμαχία για τον Εμβολιασμό και την Ανοσοποίηση (ΠΣΕΑ).

«Η εκστρατεία θα διεξαχθεί από το υπουργείο Υγείας της ΛΔ Κονγκό με την υποστήριξη του ΠΟΥ και των εταίρων του και θα χρηματοδοτηθεί από την ΠΣΕΑ», διευκρινίζεται.

«Πάνω από 10.000 κρούσματα χολέρας έχουν καταγραφεί στη χώρα από τον Ιανουάριο του 2019 και προκάλεσαν πάνω από 240 θανάτους. Εξάλλου, υπήρξαν πάνω από 80.000 ύποπτα κρούσματα ιλαράς, που προκάλεσαν πάνω από 1.400 θανάτους από την αρχή της χρονιάς, ενώ ένα κρούσμα πολιομυελίτιδας τύπου 2 (...) αναφέρθηκε στην επαρχία Κασάι νωρίτερα αυτόν τον μήνα.»

«Η ΛΔ Κονγκό είναι αντιμέτωπη με έναν συνδυασμό φονικών επιδημιών χωρίς προηγούμενο», υπογράμμισε ο Δρ. Σεθ Μπέρκλεϊ, εκτελεστικός διευθυντής της ΠΣΕΑ, στην κοινή ανακοίνωση.

Οι άλλες επιδημίες συζητώνται ωστόσο λιγότερο από αυτήν του Έμπολα, η οποία έχει στοιχίσει τη ζωή σχεδόν 1.300 ανθρώπων στην επαρχία Βόρειο Κίβου, στις περιοχές Μπένι και Μπουτέμπο, όπου την αντίδραση των υγειονομικών δυσκολεύει η βία διαφόρων οργανώσεων ανταρτών αλλά και παραστρατιωτικών ομάδων.

«Πάνω από δύο εκατομμύρια άνθρωποι εμβολιάστηκαν πρόσφατα στη ΛΔ Κονγκό στο πλαίσιο μιας εκστρατείας αντίδρασης στην ιλαρά σε 72 υγειονομικές ζώνες», ανέφερε ο Μπέρκλεϊ, ενώ αναμένεται να εμβολιαστούν «πάνω από 400.000» ακόμη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση