GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Βαρύ πακέτο" για τους φορολογούμενους: Ποιοι φόροι θα πρέπει να πληρωθούν μέχρι το τέλος του έτους

Μετά τις κάλπες το "ραντεβού" με την εφορία και τη... λυπητερή των φόρων που πρέπει να πληρωθούν και οι οποίοι υπολογίζοντα...

Μετά τις κάλπες το "ραντεβού" με την εφορία και τη... λυπητερή των φόρων που πρέπει να πληρωθούν και οι οποίοι υπολογίζονται στα 14 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του χρόνου.

Στα τέλη Ιουλίου θα πρέπει να πληρωθεί η πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος, καθώς το σύστημα για την υποβολή των δηλώσεων άνοιξε νωρίτερα φέτος. Οι φορολογούμενοι έχουν τη δυνατότητα καταβολής του φόρου σε τρεις δόσεις, η πρώτη στα τέλη Ιουλίου, η δεύτερη στα τέλη Σεπτεμβρίου και η τρίτη στα τέλη Νοεμβρίου. Εκτός από τον φόρο εισοδήματος, στα εκκαθαριστικά ενσωματώνονται η ειδική εισφορά αλληλεγγύης, η προκαταβολή φόρου για το επόμενο έτος, καθώς και το τέλος επιτηδεύματος.

Στα τέλη Ιουλίου θα αναρτηθούν εκτός απροόπτου και τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ στο διαδίκτυο Η πρώτη δόση του φόρου θα πληρωθεί στα τέλη Αυγούστου και η τελευταία στα τέλη Δεκεμβρίου. Το ποσό που πρέπει να καταβάλουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων ανέρχεται στα 3,2 δισ. ευρώ.

Τους επόμενους έξι μήνες οι οφειλέτες του Δημοσίου θα πληρώνουν ταυτόχρονα με όλα τα παραπάνω και τις δόσεις για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Οι επιχειρήσεις θα πρέπει να πληρώσουν φόρους ύψους 3 δισ. ευρώ για τα κέρδη που είχαν το προηγούμενο έτος. Ο φόρος καταβάλλεται σε πέντε δόσεις.

Από τον φόρο στο εισόδημα από μισθούς και συντάξεις που εισπράττεται με τη μορφή παρακράτησης, το ελληνικό Δημόσιο θα εισπράξει το δεύτερο εξάμηνο περί τα 3,4 δισ. ευρώ.

Τον Δεκέμβριο, εξάλλου, θα πρέπει να καταβληθούν και τα τέλη κυκλοφορίας του 2020.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση