GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μητσοτάκης από το Δοξάτο Δράμας: Λαός που δεν γνωρίζει την ιστορία του δεν έχει μέλλον

«Μεγαλώσαμε με βιβλία όπως «Τα μυστικά του βάλτου» και κάποιοι πρέπει να τα διαβάσουν για να καταλάβουν την ιστορία της Μακεδονίας». Το μ...

«Μεγαλώσαμε με βιβλία όπως «Τα μυστικά του βάλτου» και κάποιοι πρέπει να τα διαβάσουν για να καταλάβουν την ιστορία της Μακεδονίας». Το μήνυμα αυτό που είχε βέβαια σαφή αποδέκτη, έστειλε το πρωί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή το βιβλίο της Πηνελόπης Δέλτα που εντόπισε στη βιβλιοθήκη του Πνευματικού Κέντρου Δοξάτου Δράμας.
Ο πρόεδρος της ΝΔ ξεκίνησε την περιοδεία του στην Ανατολική Μακεδονία από το Δοξάτο όπου τον υποδέχθηκαν ο Δήμαρχος του Δοξάτου και το Διοικητικό Συμβούλιο του Πνευματικού Κέντρου και του παρουσίασαν το ιστορικό φωτογραφικό υλικό.
Μεταξύ άλλων, ο κ. Μητσοτάκης είδε τις συγκλονιστικές φωτογραφίες από τις σφαγές που έγιναν στο Δοξάτο αλλά και φωτογραφίες από την κοινωνική ζωή και τις ιπποδρομίες οι οποίες είχαν παράδοση στην περιοχή.
Ο κ. Μητσοτάκης ξεναγήθηκε στη συνέχεια στη μόνιμη πινακοθήκη που λειτουργεί καθώς και στη λαογραφική έκθεση. Ενώ κατά την έξοδο του από το πνευματικό κέντρο, έγραψε στο βιβλίο επισκεπτών: «η ιστορική μνήμη αυτού του μαρτυρικού αλλά όμορφου τόπου κρατιέται ζωντανή σε αυτό τον χώρο. Λαός που δεν γνωρίζει τη Ιστορία του δεν έχει μέλλον». Τα μέλη του πνευματικού κέντρου, του δώρισαν κρασιά και λικέρ της περιοχής καθώς και το ημερολόγιο του συλλόγου τους.
Φεύγοντας από το χωριό, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο Πεσόντων του Δοξάτου.

1 σχόλιο

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση