ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Press24.gr

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΔΗΜΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ...ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ - Η ...OFF SHORE ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ - Ακατάλληλη για αναγνώστες με ευαίσθητο στομάχι. (Τιμή 0 ευρώ - Ετος 6ο). Αποθηκεύστε τη διεύθυνσή μας: press-gr.blogspot.com. Στείλτε τη γνώμη σας, σχόλια και πληροφορίες στο e-mail μας: press.gr@hotmail.com. Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. Profil στο facebook: Press-gr blogspot

Η Λέγκα του Ματέο Σαλβίνι αναδεικνύεται πρώτο κόμμα στην Ιταλία

Share it:

Η ακροδεξιά Λέγκα του Ματέο Σαλβίνι βγήκε πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές, ξεπερνώντας σε ποσοστά το συγκυβερνών Κίνημα των Πέντε Αστέρων, το οποίο μέσα σε ένα χρόνο έχασε περίπου το ένα τρίτο της εκλογικής του βάσης, όπως έδειξαν τα πρώτα exit polls.

Eάν επιβεβαιωθούν τα προγνωστικά, έναν τέτοιο αποτέλεσμα αλλάζει την ισορροπία δυνάμεων στους κόλπους του κυβερνητικού συνασπισμού της Ιταλίας, δίνοντας μεγαλύτερη εξουσία στον Ματέο Σαλβίνι, ο οποίος προωθεί δραστικές φοροελαφρύνσεις και εμφανίζεται αποφασισμένος να παραβεί τους δημοσιονομικούς κανόνες των Βρυξελλών.

Τα exit polls δίνουν ποσοστά 26% με 31% για τη Λέγκα, έναντι ποσοστού 17% στις εθνικές εκλογές του 2018 και μόλις 6,2% στις προηγούμενες ευρωεκλογές του 2014.

Τα αντιμεταναστευτικά μηνύματα και η στάση του να αψηφά τις Βρυξέλλες συνέβαλαν στην αύξηση της δημοτικότητας του Σαλβίνι. Το Κίνημα Πέντε Αστέρων του Λουίτζι Ντι Μάιο λαμβάνει μεταξύ 18,5% και 23%, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις τεσσάρων τηλεοπτικών σταθμών, έναντι 32% πέρυσι και 21,1% στις προηγούμενες ευρωεκλογές.

Share it:
Reactions:

Διεθνή

Σχολιάστε το άρθρο:

0 comments:

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση