GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πάνος Μαυρίδης: Τι θα κάνουμε με τα υπό κατάληψη κτίρια

(πρωτότυπο προεκλογικό βίντεο)  Μια ιδέα για να αντιμετωπιστεί το εκρηκτικό ζήτημα των υπό κατάληψη κτιρίων στην Αθήνα ρίχνει στην...


(πρωτότυπο προεκλογικό βίντεο) 

Μια ιδέα για να αντιμετωπιστεί το εκρηκτικό ζήτημα των υπό κατάληψη κτιρίων στην Αθήνα ρίχνει στην ατζέντα των δημοτικών εκλογών, ο δημοσιογράφος Πάνος Μαυρίδης που κατεβαίνει ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος για το Δήμο Αθηναίων, με τον συνδυασμό Αθήνα Είσαι Εσύ του Παύλου Γερουλάνου.

Στο προεκλογικό του βίντεο προτείνει τα υπό κατάληψη κτίρια που βρίσκονται διάσπαρτα στις γειτονιές της Αθήνας να μετατραπούν σε συνεργατικούς χώρους για νέους επιχειρηματίες και εφευρετικούς επαγγελματίες. Με τον τρόπο αυτό ισχυρίζεται ότι από εστίες εγκληματικότητας τα κτίρια αυτά θα μετατρέπονταν σε κυψέλες δημιουργικότητας. Έτσι οι γειτονιές θα αποκτούσαν πνοή (είναι το βασικό σύνθημα του συνδυασμού) και θα επιτυγχάνονται ισόρροπη ανάπτυξη για όλη την πόλη.

Το γκρίζο της ανομίας, το χρώμα της δημιουργίας
Το βίντεο το οποίο βρίθει συμβολισμών χωρίζεται νοητά σε τρία μέρη:

Το πρώτο ξεκινά με ένα ρεπορτάζ της Φωτεινής Νάσου του ΑΝΤ1 όπου σε 10΄παρουσιάζεται η κατάσταση στην Αθήνα. Εσκεμμένα είναι επεξεργασμένο σε ασπρόμαυρη εικόνα για να παραπέμπει στο γκρίζο της σημερινής κατάστασης.

Αμέσως, στο δεύτερο μέρος μετά το βίντεο προτρέπει τον θεατή να φανταστεί… Και αντιπαραβάλει (με ασπρόμαυρες φωτογραφίες πλέον) το γκρίζο της ανομίας, με το χρώμα της δημιουργίας (με έγχρωμες φωτογραφίες coworking spaces). Τον τόνο της αισιοδοξίας για την επόμενη μέρα μιας Αθήνας ανοικτής στον κόσμο, δίνει η μουσική υπόκρουση του Happy Feet του εμβληματικού μουσικού παραγωγού και συνθέτη Randy Spendlove.

Η δημιουργική Αθήνα που φανταζόμαστε
Στο τρίτο μέρος η εικόνα αλλάζει και πάλι. Ο δημοσιογράφος επιλέγει να μας μεταφέρει στον ιδιωτικό χώρο εργασίας του. Όχι μόνο για να προσδώσει ένα πιο προσωπικό τόνο στο μήνυμα του, αλλά και να δείξει πόσο πιστεύει στην δημιουργική Ελλάδα. Ο χώρος του φιλοτεχνείται από δυο έργα νέων δημιουργών. Ο πίνακας του Κώστα Καρνίκη ταιριάζει με τον λόγο του δημοσιογράφου για τις νέες καινοτόμες ιδέες, στις οποίες θέλει να είναι ανοικτή η Αθήνα. Ο πίνακας της Βάλιας Σαλαμαστράκη περιγράφει μια πόλη πολύβουη, ανεξερεύνητη και γοητευτική. Ο Πάνος Μαυρίδης εμφανίζεται, όπως σπάνια μας συνηθίζει, φορώντας ένα polo της ελληνικής φίρμας Oragentleman του ευφάνταστου επιχειρηματία Νίκου Μακριδάκη.

Το βίντεο ολοκληρώνεται με μια υπόσχεση και μια προτροπή. Την υπόσχεση του Πάνου Μαυρίδη ότι “με τον Παύλο Γερουλάνο επόμενο Δήμαρχο έχουμε τη γνώση και τη θέληση ό,τι φανταζόμαστε να το πραγματοποιούμε”. Και την προτροπή του γνωστού γελοιογράφου Θοδωρή Μακρή να σταυρωθεί ο Πάνος Μαυρίδης, μέσα από άλλο ένα ευρηματικό σκίτσο, που εμπνεύστηκε αποκλειστικά για να στηρίξει την υποψηφιότητα του δημοσιογράφου.

Σε όλο το βίντεο έχουν προβλεφθεί ελληνικοί υπότιτλοι για να διευκολύνονται τα άτομα με ειδικές δεξιότητες. Η παραγωγή είναι εμφανώς χαμηλού κόστους, καθώς ο δημοσιογράφος επέλεξε να μην δώσει έμφαση στον τεχνικό εντυπωσιασμό της εικόνας, αλλά στο concept, τους συμβολισμός και το πολιτικό μήνυμα.
Δείτε το βίντεο εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση