GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γεωργούλης: Ο Τσίπρας έχει όλο το πακέτο και θα φτάσει χωρίς κόπο στον τελικό

Στον Φοίβο Κλαυδιανό «Το ότι κατεβαίνω τώρα με τον ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει πως συμφωνώ με βασικές αιχμές του σχεδίου του αλλά και διότι εκεί ...

Στον Φοίβο Κλαυδιανό

«Το ότι κατεβαίνω τώρα με τον ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει πως συμφωνώ με βασικές αιχμές του σχεδίου του αλλά και διότι εκεί διαπίστωσα πως υπάρχουν άνθρωποι με όρεξη για δουλειά και σχέδιο, άνθρωποι που δεν εστιάζουν στο κομματικό συμφέρον αλλά στην αναδιάταξη και ανάπτυξη της χώρας μας», δηλώνει στο real.gr ο ηθοποιός, Αλέξης Γεωργούλης, υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Για μένα οι ευρωεκλογές αυτές δεν είναι δημοψήφισμα ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ, αλλά μια πανευρωπαϊκή προσπάθεια των προοδευτικών δυνάμεων να αναστηλώσουμε την Ευρώπη, να ξαναφέρουμε πιο κοντά τις ευρωπαϊκές κοινωνίες, και να αλλάξουμε τη πορεία του κοινού μας “σπιτιού”», λέει για τις ευρωεκλογές της Κυριακής, επισημαίνοντας πως «Η Ευρώπη βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι».

Ο κ. Γεωργούλης εκφράζει την άποψή για τον Αλέξη Τσίπρα και ως «κριτής ταλέντων» λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ως ηθοποιός αλλά και αισίως ως «κριτής ταλέντων», έχω καταλάβει πως ένα βασικό προσόν είναι ο αέρας που αποπνέεις και η αύρα που έχεις. Νομίζω και στα δύο ο Αλέξης Τσίπρας κερδίζει. Ωστόσο για να χαρακτηριστεί κάποιος ταλέντο χρειάζεται να είναι ικανός, δραστήριος και ευφάνταστος. Νομίζω λοιπόν ως «κριτής» πως ο Πρωθυπουργός έχει όλο το πακέτο και θα φτάσει χωρίς κόπο στον τελικό».

Διαβάστε αναλυτικά τη συνέντευξη που παραχώρησε στο real.gr o Aλέξης Γεωργούλης:

- Έχετε αποκαλύψει ότι είχατε δεχθεί προτάσεις και από άλλα κόμματα. Γιατί με τον ΣΥΡΙΖΑ;

Μου δίνετε την ευκαιρία να αποσαφηνίσω για ακόμα μια φορά το ζήτημα αυτό. Ως άνθρωπος που δεν άνηκε σε κανένα πολιτικό κόμμα αλλά πάντα είχε ενδιαφέρον για τα κοινά, είχα επικοινωνία και επαφές με ανθρώπους από διάφορα πολιτικά κόμματα. Παρ όλα αυτά ποτέ δεν θέλησα να πάρω θέση ξεκάθαρα υπέρ κάποιου κόμματος ή να στηρίξω τη προσπάθεια ενός κόμματος με την υποψηφιότητα μου, καθώς δεν ένιωσα ποτέ ούτε την ανάγκη ούτε τη ταύτιση με κάποιο πολιτικό κόμμα. Το ότι κατεβαίνω τώρα με τον ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει πως συμφωνώ με βασικές αιχμές του σχεδίου του αλλά και διότι εκεί διαπίστωσα πως υπάρχουν άνθρωποι με όρεξη για δουλειά και σχέδιο, άνθρωποι που δεν εστιάζουν στο κομματικό συμφέρον αλλά στην αναδιάταξη και ανάπτυξη της χώρας μας.

- Υπήρξε κάποια παρέμβαση της κυβέρνησης που σας έκανε να νιώσετε ότι ταυτίζεστε μαζί της;

Υπάρχουν μια σειρά πρωτοβουλιών αυτής της κυβέρνησης με τις οποίες συμφωνώ ιδιαίτερα στο τομέα των δικαιωμάτων και των εργασιακών σχέσεων. Όμως ως άνθρωπος του πολιτισμού δεν θα μπορούσα παρά να μη σταθώ στην πρωτοβουλία του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής με την ίδρυση του ΕΚΟΜΕ και την επιστροφή φόρων. Για πολλά χρόνια ζούσα στο εξωτερικό και διαπίστωνα διαρκώς πως η χώρα μας έχει τεράστιες δυνατότητες τις οποίες όμως άφηνε ανεκμετάλλευτες. Η ίδρυση λοιπόν του ΕΚΟΜΕ, ήρθε να καλύψει αυτό το τεράστιο κενό το οποίο είχε στοιχίσει στην χώρα μας. Παρ ότι στο ευρύ κοινό η πρωτοβουλία αυτή δεν είναι γνωστή, αποτελεί μια επανάσταση στο χώρο των οπτικοακουστικών παραγωγών, που θα αλλάξει προς το καλύτερο την εικόνα της Ελλάδας στο διεθνές πολιτιστικό στερέωμα. Τα οφέλη όμως δεν θα είναι μόνο αυτά, καθότι κάθε παραγωγή που γίνεται στην χώρα μας όχι μόνο αυξάνει το τουρισμό, αλλά παράλληλα ενισχύει τις τοπικές κοινωνίες και οικονομίες. Με άλλα λόγια, είναι μια κίνηση με πολλαπλά οφέλη και μηδενικό κόστος.

- Είσαστε ευχαριστημένος από την πολιτική της κυβέρνησης στον πολιτισμό, τον οποίο γνωρίζεται "από μέσα"; Έχετε νέες προτάσεις για το τι πρέπει να γίνει στον τομέα;

Ναι, θα μπορούσα να πω πως είμαι ευχαριστημένος αλλά πάντα υπάρχουν και θα υπάρχουν περισσότερα πράγματα που θα μπορούσαμε να κάνουμε. Για εμένα όμως το βασικότερο δεν είναι μονάχα το ότι έχει γίνει μέχρι στιγμής, αλλά κυρίως το ότι υπάρχει σχέδιο για το μέλλον, όραμα για την ανάπτυξη της χώρας, την προβολή της μοναδικότητας της χώρας μας, αλλά κυρίως την στήριξη των ανθρώπων του ελληνικού πολιτισμού. Για μένα ένα από τα μεγάλα στοιχήματα, είναι να βάλω το λιθαράκι μου στην προσπάθεια αυτή, πηγαίνοντας ένα βήμα παρακάτω την προσπάθεια του ΕΚΟΜΕ μέσω της διεύρυνσης αυτής της πρωτοβουλίας στο χώρο του θεάτρου. Παράλληλα, στόχος μου είναι η εξεύρεση νέων ευρωπαϊκών πόρων για το χώρο του πολιτισμού αλλά και η προσπάθεια προσέγγισης διεθνών παραγωγών και εταιριών που θέλουμε να έρθουν και να επενδύσουν στην ελληνική οικονομία αλλά και να προβάλουν την ελληνική ομορφιά. Τέλος, σε μια χώρα που μαστίζεται οκτώ χρόνια από τη κρίση, ζητούμενο είναι η έμπρακτη στήριξη και ενίσχυση των ανθρώπων των τεχνών και του πολιτισμού που είδαν μισθούς και δικαιώματα να γκρεμίζονται.

- Συμφωνείτε με την άποψη ότι βρισκόμαστε εν μέσω μια σκληρής μάχης μεταξύ του προοδευτικού και του συντηρητικού κόσμου ή πιστεύετε ότι αυτή είναι μια ξεπερασμένη θεώρηση των πραγμάτων;

Η Ευρώπη βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Ο ένας δρόμος είναι αυτή της συντήρησης, της λιτότητας και του εθνικού ανταγωνισμού. Ο άλλος είναι αυτός της προόδου, της δημοκρατίας, της κοινωνικής ευημερίας και της αλληλεγγύης. Οι δυο αυτές εναλλακτικές είναι ξεκάθαρες και σε αυτές όλοι καλούμαστε να πάρουμε θέση και να διατυπώσουμε ανοιχτά τις θέσεις και τις απόψεις μας. Για μένα οι ευρωεκλογές αυτές δεν είναι δημοψήφισμα ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ, αλλά μια πανευρωπαϊκή προσπάθεια των προοδευτικών δυνάμεων να αναστηλώσουμε την Ευρώπη, να ξαναφέρουμε πιο κοντά τις ευρωπαϊκές κοινωνίες, και να αλλάξουμε τη πορεία του κοινού μας «σπιτιού». Με λίγα λόγια να αγωνιστούμε με όραμα και σχέδιο για μια Ευρώπη των πολλών και όχι των αριθμών και των τεχνοκρατών.

- Ως "κριτής ταλέντων", ποια είναι η άποψη σας για τον Αλέξη Τσίπρα; Ποια είναι τα θετικά και ποια τα αρνητικά του σημεία;

Ως ηθοποιός αλλά και αισίως ως «κριτής ταλέντων», έχω καταλάβει πως ένα βασικό προσόν είναι ο αέρας που αποπνέεις και η αύρα που έχεις. Νομίζω και στα δύο ο Αλέξης Τσίπρας κερδίζει. Ωστόσο για να χαρακτηριστεί κάποιος ταλέντο χρειάζεται να είναι ικανός, δραστήριος και ευφάνταστος. Νομίζω λοιπόν ως «κριτής» πως ο πρωθυπουργός έχει όλο το πακέτο και θα φτάσει χωρίς κόπο στον τελικό.

Πηγή: Real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση