GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βέμπερ «δαγκωτό» ψηφίζουν για την Κομισιόν οι Γερμανοί

Οι περισσότεροι Γερμανοί πολίτες δεν θα ήθελαν να δουν τον συμπατριώτη τους, τον Μάνφρεντ Βέμπερ του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, να α...

Οι περισσότεροι Γερμανοί πολίτες δεν θα ήθελαν να δουν τον συμπατριώτη τους, τον Μάνφρεντ Βέμπερ του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, να αναλαμβάνει την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που δόθηκε την Τρίτη στη δημοσιότητα.

Η δημοσκόπηση της εταιρείας Civey δείχνει ότι το 59,1% των Γερμανών "μάλλον δεν θα στήριζε" ή "σε καμία περίπτωση" δεν θα στήριζε τον Βέμπερ για το κορυφαίο αξίωμα της Ευρώπης.

Πάνω από τρεις στους τέσσερις ψηφοφόρους της συντηρητικής συμμαχίας Χριστιανοδημοκρατών-Χριστιανοκοινωνιστών (CDU-CSU), ποσοστό 75,8%, στηρίζουν τον Βέμπερ. Από την άλλη όμως, πάνω από τα τρία τέταρτα των ψηφοφόρων των άλλων κομμάτων (Σοσιαλδημοκράτες, Πράσινοι, Αριστερά και Εναλλακτική για τη Γερμανία) αντιδρούν στην υποψηφιότητά του.

Η δημοσκόπηση αυτή διενεργήθηκε για λογαριασμό της γερμανικής εφημερίδας Augsburger Allgemeine και το περιθώριο λάθους της ανέρχεται στο 2,5%.

Στις ευρωεκλογές της Κυριακής το ΕΛΚ, με υποψήφιο για την προεδρία της Κομισιόν τον Βέμπερ, αναδείχτηκε σε πρώτη δύναμη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση