GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ευρωεκλογές στη Σουηδία: Νικητές οι Σοσιαλδημοκράτες και η...Ακροδεξιά

Το κυβερνών Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα του πρωθυπουργού Στέφαν Λεβέν παραμένει το μεγαλύτερο κόμμα στη Σουηδία, αφού συγκεντρώνει ποσοστ...

Το κυβερνών Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα του πρωθυπουργού Στέφαν Λεβέν παραμένει το μεγαλύτερο κόμμα στη Σουηδία, αφού συγκεντρώνει ποσοστό 23,6% στις ευρωεκλογές και διατηρεί τις πέντε έδρες του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, μετά την καταμέτρηση του 95% των ψήφων.

Το συντηρητικό Μετριοπαθές Κόμμα βρίσκεται στη δεύτερη θέση με ποσοστό 16,8% και τέσσερις έδρες, μία περισσότερη από αυτές που διαθέτει στο απερχόμενο ευρωκοινοβούλιο.

Στην τρίτη θέση ανήλθε το ακροδεξιό κόμμα Σουηδοί Δημοκράτες, το οποίο κερδίζει συνολικά τρεις έδρες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καθώς κατάφερε να αυξήσει το ποσοστό του κατά 5,7 μονάδες σε σύγκριση με τις εκλογές του 2014 και να φτάσει το 15,4%.

«Οι Σουηδοί Δημοκράτες δεν είναι πλέον αουτσάιντερ, είμαστε πραγματικά ένα λαϊκό κίνημα», τόνισε ο επικεφαλής του κόμματος Τζίμι Οκεσόν.

Εξάλλου οι Σουηδοί Πράσινοι έχασαν δύο από τις τέσσερις έδρες τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση