GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σκληρές ελληνοτουρκικές αερομαχίες πάνω από το Αιγαίο

Δεν είναι μόνο η εντεινόμενη ανησυχία στην ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων για τις εμπλοκές ελληνικών – τουρκικών μαχητικών που καταγράφο...

Δεν είναι μόνο η εντεινόμενη ανησυχία στην ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων για τις εμπλοκές ελληνικών – τουρκικών μαχητικών που καταγράφονται στο Αιγαίο, οι οποίες έχουν ξεπεράσει σε αριθμό τις αντίστοιχες που σημειώθηκαν όλο το 2018 και ακόμα υπολείπονται 10 ημέρες για να φτάσουμε στα μισά της χρονιάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1, από πηγή του Πενταγώνου, οι Τούρκοι στο Αιγαίο έχουν υιοθετήσει μία πολύ επικίνδυνη πρακτική κατά την διάρκεια των παραβιάσεων που πραγματοποιούν. Προχωρούν σε επικίνδυνες διασταυρώσεις. Δηλαδή, κατά την διάρκεια της καταδίωξης που γίνεται ενός τουρκικού μαχητικού από ένα ελληνικό, μπαίνει σφήνα ένα δεύτερο τουρκικό μαχητικό μπρος από το ελληνικό, κόβοντας κάθετη πορεία.

Όλα αυτά γίνονται σε υπερηχητικές ταχύτητες και μάλιστα, όπως επισημαίνουν έμπειροι αξιωματικοί, αυτό έχει συμβεί σε αποστάσεις 400 έως και 100 ποδών. Δηλαδή μόλις 30 – 40 μέτρα μπρος από το ελληνικό μαχητικό αεροσκάφος, «γεμίζοντας» όπως λένε χαρακτηριστικά όλη την κάμερα του ελληνικού μαχητικού.

Έχουν καταγραφεί δύο τέτοιες επικίνδυνες διασταυρώσεις, την προηγούμενη εβδομάδα, την Τρίτη και την Παρασκευή.

Και αυτό είναι κάτι που έχει να συμβεί πάρα πολλά χρόνια, τονίζουν. Τελευταία φορά ήταν στις 23 Μαΐου 2006, τότε που σκοτώθηκε ο σμηναγός Κώστα Ηλιάκης στην Κάρπαθο, κατόπιν σκληρής αερομαχίας, με διασταυρώσεις που έγιναν από τουρκικά μαχητικά.

Είναι χαρακτηριστική η λέξη που χρησιμοποίησαν για να περιγράψουν την συμπεριφορά των Τούρκων, τους χαρακτήρισαν «καμικάζι».

Πηγή πληροφοριών: ant1news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση