GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Παπαδόπουλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ τιμωρήθηκε από τον λαό γιατί κάποιες συμπεριφορές πλήγωσαν

«Έλασσον μπροστά στα μεγάλα ζητήματα μιας προγραμματικής αντιπαράθεσης ιδεών, για αυτά που πραγματικά αφορούν το λαό και τη πορεία τη...

«Έλασσον μπροστά στα μεγάλα ζητήματα μιας προγραμματικής αντιπαράθεσης ιδεών, για αυτά που πραγματικά αφορούν το λαό και τη πορεία της χώρας» χαρακτήρισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σάκης Παπαδόπουλος το ζήτημα αλλαγής ημερομηνίας των εθνικών εκλογών και τις αλλαγές στον Άρειο Πάγο.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε ότι «είχαμε καταλήξει ότι οι επόμενες κοινοβουλευτικές εκλογέςθα γίνονταν στη λήξη της συνταγματικής θητείας μας», υπογραμμίζοντας πως η κυβέρνηση δεν αγνόησε την ετυμηγορία του λαού, και μέσα στα συνταγματικά πλαίσια αποφάσισε εθνικές εκλογές αλλά και την αλλαγή στη σύνθεση των Ανώτατων δικαστηρίων.

Πρόσθεσε ότι «πρέπει να πάμε με απόλυτη ψυχραιμία στις εκλογές, και να αντιμετωπίσουμε το κάθε κόμμα για το πως θέλει την Ελλάδα της νέας εποχής», αποφεύγοντας να απαντήσει για την αλλαγή στην ημερομηνία των εθνικών εκλογών, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ επικαλέστηκε τους μαθητές που δίνουν πανελλαδικές, ενώ ουσιαστικά εκείνη την ημέρα δίδονται δύο μαθήματα, Ιταλικά και μουσική που αφορούν περίπου 1.000 μαθητές.

Με αφορμή την μετάθεση της ημερομηνίας των εκλογών κατά μία εβδομάδα αργότερα, ο κ. Παπαδόπουλος υποστήριξε ότι «στη σκέψη της κυβέρνησης ήταν μεταξύ άλλων να τελειώσουν οι μαθητές τις εξετάσεις και να πάμε στις εκλογές δίνοντας το δικαίωμα στους 17χρονους να μπορέσουν να ψηφίσουν για το μέλλον τους», απορρίπτοντας με τον τρόπο αυτό τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης για θεσμικά παιχνίδια στη Δικαιοσύνη.

Ο Σάκης Παπαδόπουλος αναφέρθηκε στην ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως ο λόγος που αποδοκιμάστηκε στις κάλπες η κυβέρνηση από τους πολίτες, είναι ότι μπόρεσε να συγκροτήσει εγκαίρως ένα προοδευτικό μέτωπο που θα απαντήσει στις μεταμνημονιακές ανάγκες της κοινωνίας.

Κάνοντας αναφορά στον πρώην υπουργό Άμυνας, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως «το κεντρικό ζήτημα είναι ότι από την περίοδο του μανιχαϊστικού διχασμού ανάμεσα σε μνημονιακές και αντιμνημονιακές δυνάμεις παρενέβη και ένα χρονικό διάστημα στο οποίο οφείλαμε να συνειδητοποιήσουμε ότι οι προτεραιότητες τις περιόδου μετά την έξοδο από τα μνημόνια ήταν η συγκρότηση του προοδευτικού μετώπου στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Ορισμένα ζητήματα αλλοίωναν αυτή την εικόνα. Η παραμονή στο υπ. Εθνικής Άμυνας ενός προσώπου (εννοεί τον Πάνο Καμμένο) ο οποίος χαρακτήριζε την συμφωνία των Πρεσπών περίπου προδοτική, δεν συνάδει με το στίγμα το οποίο θέλαμε να δώσουμε για τη πολιτική των συμμαχιών στο επόμενο χρονικό διάστημα».

Για το ότι η κυρία Κουντουρά βγήκε δεύτερη σε ψήφους και αυτό δεν δείχνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε λόγω ΑΝΕΛ, ο κ. Παπαδόπουλος απάντησε πως έχει κάνει έργο στον τομέα του τουρισμού, και «αξιολογήθηκε για τα καθήκοντα που ανέλαβε».

Για τις κατηγορίες ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έφτιαξε μια κυβέρνηση «κουρελού» αποτελούμενη από μία μίξη ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ και ΑΝΕΛ που ίσως εξόρκισαν τους ψηφοφόρους, ο κ. Παπαδόπουλος είπε: «Το κεντρικό ζήτημα για όλες τις πολιτικές δυνάμεις είναι με ποιες ιδέες για τη πορεία της χώρας μετά τις εκλογές θα πάμε».

Παράλληλα, απέκλεισε το ενδεχόμενο αυτοδυναμίας τη Νέας Δημοκρατίας στις ερχόμενες βουλευτικές εκλογές.

Ο κ. Παπαδόπουλος, σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τιμωρήθηκε από τη ψήφο του λαού και για ορισμένες συμπεριφορές ανθρώπων της κυβέρνησης, χωρίς να πει αν είναι υπουργοί ή βουλευτές. «Υπάρχουν συμπεριφορές που πλήγωσαν. Δεν θέλω να τις κατονομάσω γιατί δεν είναι δίκαιο», είπε, χωρίς να αναφερθεί στο όνομα του κ. Πολάκη.

Σε ερώτηση για το αν θα κάνει ζημιά το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη στον ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές, απάντησε: «Το ΜΕΡΑ25 απορρόφησε ένα τμήμα της αριστεράς το οποίο θεωρεί ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να είναι εκτός Ε.Ε. Νομίζω ότι απορρόφησε μερικά μικρότερα κόμματα όπως τη ΛΑΕ και τη Πλεύση Ελευθερίας».

Πηγή: ΣΚΑΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση