GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τις αλόγιστες δαπάνες του δήμου Κωνσταντινούπολης κατήγγειλε ο Εκρέμ Ιμάμογλου

Το κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δαπάνησε 80 εκατομμύρια λίρες (περίπου 12 εκατομμύρια ε...

Το κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δαπάνησε 80 εκατομμύρια λίρες (περίπου 12 εκατομμύρια ευρώ) μέσα σε μια τριετία για μια ιστοσελίδα του δήμου της Κωνσταντινούπολης, κατήγγειλε σήμερα ο έκπτωτος δήμαρχος της πόλης.

Ο Εκρέμ Ιμάμογλου του αντιπολιτευόμενου Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) έμεινε μόλις για τρεις εβδομάδες στη θέση του, καθώς τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών του Μαρτίου ακυρώθηκαν πριν από δύο εβδομάδες, μετά την προσφυγή του AKP. Ενόψει της επανάληψης των εκλογών ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης προσπαθεί να παρουσιάσει τη διασπάθιση, όπως υποστηρίζει, δισεκατομμυρίων λιρών στον δήμο.

Τα τελευταία 25 χρόνια το AKP (και τα ισλαμιστικά κόμματα από τα οποία προήλθε) ήλεγχαν τον δήμο της Κωνσταντινούπολης που είχε ετήσιο προϋπολογισμό περίπου 3,6 δισεκ. ευρώ.

"Ογδόντα εκατομμύρια λίρες δαπανήθηκαν στον ιστότοπο του δήμου μέσα σε τρία χρόνια", είπε ο Ιμάμογλου, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. "Με αυτά τα χρήματα θα μπορούσαμε να φτιάξουμε ισοτόπους για όλους τους δήμους της Τουρκίας", πρόσθεσε.

Ο εκπρόσωπος του AKP δεν απάντησε στους ισχυρισμούς του Ιμάμογλου, στη δική του συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε.

Ο Ιμάμογλου υποστήριξε ότι στις 18 ημέρες που παρέμεινε δήμαρχος πρόλαβε να κάνει περικοπές και δεσμεύτηκε ότι θα αναδιαρθρώσει το σύστημα από το οποίο, όπως είπε, επωφελούνταν μόνο οι λίγοι. "Θα αλλάξουμε αυτό το σύστημα της σπατάλης τελείως. Ο δήμος της Κωνσταντινούπολης δεν είναι ιδιοκτησία μιας χούφτας ανθρώπων", συνέχισε, χωρίς να διευκρινίσει ποιον κατηγορεί.

Από το 2014 το χρέος του δήμου αυξήθηκε κατά 4,5 φορές, φτάνοντας τα 27 δισεκ. λίρες, ενώ το ετήσιο έλλειμμα του προϋπολογισμού του 25πλασιάστηκε, αγγίζοντας τα 4 δισεκ. λίρες. Αν γινόταν σωστή διαχείριση, είπε ο Ιμάμογλου, θα μπορούσαν να εξοικονομηθούν 5 δισεκ. λίρες και να δαπανηθούν σε κατοικίες. Υποσχέθηκε επίσης ότι ο ίδιος θα επενδύσει χρήματα στην εκπαίδευση, στην υποστήριξη των φτωχότερων νοικοκυριών και στη δημιουργία χώρων πρασίνου. "Μην χάνετε την ελπίδα, θα κερδίσουμε και πάλι αυτές τις εκλογές, άλλη μια φορά, μην εγκαταλείπετε", κατέληξε, απευθυνόμενος στους ψηφοφόρους του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση