GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Υποψήφιος στις ευρωεκλογές ο δισέγγονος του Μουσολίνι

Η υποψηφιότητά του δισέγγονου του ιδρυτή του φασιστικού κινήματος Μπενίτο Μουσολίνι, έχει ήδη προκαλέσει αίσθηση. Σαφής επιδίωξη του ...

Η υποψηφιότητά του δισέγγονου του ιδρυτή του φασιστικού κινήματος Μπενίτο Μουσολίνι, έχει ήδη προκαλέσει αίσθηση.

Σαφής επιδίωξη του ακροδεξιού πολιτικού φορέα «Αδελφοί της Ιταλίας» να αυξήσουν το 9% που τους δίνουν οι δημοσκοπήσεις, με ένα ονοματεπώνυμο που συνδυάζει τα ονόματα δύο δικτατόρων σε απόσταση 2.000 ετών.

Η Τζιόρτζια Μελόνι, που ηγείται στο κόμμα «Αδελφοί της Ιταλίας»: Με περηφάνια ανακοινώνω την υποψηφιότητα του Κάγιο Τζούλιο Τσέζαρε Μουσολίνι με το κόμμα των «Αδελφών της Ιταλίας» για τις Ευρωπαϊκές εκλογές.

«Στο ξεκίνημα της εκστρατείας μου δέχθηκα επιθέσεις στα κοινωνικά δίκτυα, προσβολές και απειλές από πολλούς ανθρώπους, είναι μάλλον γελοίο μετά από 80 χρόνια μετά το τέλος του φασισμού», δήλωσε ο Κάγιο Τσεζάρε Μουσολίνι, υποψήφιος του συγκεκριμένου ευρωψηφοδελτίου.

Επισήμως ο ίδιος αποκηρύσσει τις ακρότητες του φασιστικού καθεστώτος αλλά όχι ολόκληρη την 20ετία εξουσίας του Μπενίτο Μουσολίνι πριν το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, νοσταλγοί της οποίας υπάρχουν ακόμα στην Ιταλία.

Ωστόσο η ραγδαία αυξανόμενη διάθεση της ιταλικής κοινής γνώμης να εμποδιστεί η επιστροφή της φασιστικής ιδεολογίας και όσων την προωθούν, δεν είναι αβάσιμη, και επαναφέρει τη συζήτηση, για το φάντασμα που εξακολουθεί να διχάζει τη χώρα.

Όπως δήλωσε ο Γκίντο Καλντιρόν, δημοσιογράφος, συγγραφέας του βιβλίου «Η άκρα δεξιά»: Ποτέ δε ρωτήσαμε τι λέει η ιστορία για μας και αυτό είναι που οι Ιταλοί δεν θέλουν να κάνουν και έχει ξεχαστεί στη διάρκεια της κρίσης.

Σύμφωνα με δήλωση του Τζιοβάνι Ορσίνα, διευθυντή της σχολής ανωτάτης διοίκησης πανεπιστημίου LUISS στη Ρώμη: «Δεν υπάρχει κίνδυνος φασισμού. Τα νεοφασιστικά κόμματα είναι πολύ μικρά, 1%. Ο Σαλβίνι κλείνει το μάτι σε αυτού του είδους την άκρα δεξιά. Φυσικά το κάνει για να μαζέψει τις ψήφους αυτής της μειοψηφίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση