GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Με τη δική του ομάδα θα έρθει ο Καρντόσο, αν κλείσει το deal με την ΑΕΚ - ΦΩΤΟ

Ο Μιγκέλ Καρντόσο είναι ο προπονητής στον οποίο έχει επικεντρωθεί η ΑΕΚ για την αντικατάσταση του Μανόλο Χιμένεθ και τα πράγματα φαίν...

Ο Μιγκέλ Καρντόσο είναι ο προπονητής στον οποίο έχει επικεντρωθεί η ΑΕΚ για την αντικατάσταση του Μανόλο Χιμένεθ και τα πράγματα φαίνεται ότι πάνε καλά, με την οριστική συμφωνία να πλησιάζει. Αν ολοκληρωθεί αυτή, τότε ο Πορτογάλος τεχνικός θα έρθει στην Ελλάδα με όλο του το επιτελείο. Πρόκειται για ανθρώπους που τον ακολουθούν τα τελευταία χρόνια σε κάθε ομάδα και τους εμπιστεύεται απόλυτα.

Μάλιστα, ο Καρντόσο το πρώτο πράγμα που τόνισε στους ανθρώπους της ΑΕΚ πριν μπουν σε αναλυτική συζήτηση για την ενδεχόμενη συνεργασία είναι ότι δεν πάει πουθενά χωρίς το δικό του επιτελείο, πράγμα που δέχτηκαν οι άνθρωποι της Ένωσης, αφού θέλουν να δώσουν στον προπονητή όλα τα εργαλεία που χρειάζεται για να παρουσιάσει έργο.

Είναι δεδομένο, λοιπόν, ότι αν ο Καρντόσο, που είναι θιασώτης του 4-2-3-1, «κλείσει» στην ΑΕΚ, θα φέρει μαζί του βοηθό προπονητή, γυμναστή και αναλυτή. Όμως, υπάρχουν πολλές πιθανότητες να έχει και τον δικό του προπονητή τερματοφυλάκων. Οπότε, μετά από χρόνια, θα είναι ο πρώτος προπονητής του δικεφάλου με τόσο μεγάλο και πλήρες τεχνικό τιμ.

Όλα αυτά ανεβάζουν το κόστος του προπονητικού τιμ σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, αλλά οι κιτρινόμαυροι έχουν αποφασίσει να επιχειρήσουν το βήμα προς το υψηλότερο επίπεδο ανεξάρτητα από το κόστος.

Αναλυτικά το τιμ του Καρντόσο:

Ζόρζε Μασιέλ: Το δεξί χέρι

Με σημαντική καριέρα ως δεύτερος προπονητής ο Μασιέλ είναι ο άμεσος συνεργάτης του Καρντόσο και ο άνθρωπος στον οποίο έχει απόλυτη εμπιστοσύνη. Ο Μασιέλ έκανε το «αγροτικό» του σε Λιβύη, Ιράν και Ινδία πριν επιστρέψει το 2013 στην Πορτογαλία. Δούλεψε ως δεύτερος προπονητής στη Μπελενένσες και την Αρόουκα και το 2017 οι δρόμοι του συναντήθηκαν με αυτούς του Καρντόσο στη Ρίο Άβε. Από τότε είναι αχώριστοι και τον έχει ακολουθήσει σε κάθε ομάδα που έχει εργαστεί. Είναι ένας πολύ έντονος χαρακτήρας που συμμετέχει με οδηγίες την ώρα του ματς και κάποιες φορές έχει πληρώσει το ταμπεραμέντο του με τιμωρίες.

Πιστεύει πολύ στην εξέλιξη του αθλήματος και τη μεγάλη συνεισφορά που μπορεί να έχει η τεχνολογία τόσο στο επίπεδο της προπόνησης όσο και στην ανάλυση του αντιπάλου.

«Στην προπόνηση ή τον αγώνα η τεχνολογία έχει να σου προσφέρει πολλά. Πρέπει να μάθεις να την εκμεταλλεύεσαι με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και να έχεις όλες τις πληροφορίες που χρειάζεται», έχει δηλώσει.

Ειδικότητά του εκτός των άλλων και οι στημένες φάσεις, ενώ όταν η προπόνηση των ομάδων του Καρντόσο γίνεται σε δύο γκρουπ ο Μασιέλ δουλεύει το επιθετικό κομμάτι και ο Καρντόσο την άμυνα.

Αντόνιο Καλάντο: Ο γυμναστής

Ο Καλάντο είναι ένα ακόμα πρόσωπο που εμπιστεύεται ο Καρντόσο και τον έχει μαζί του από την περίοδο της Ριο Άβε. Ο Πορτογάλος γυμναστής δούλευε εκεί από το 2015, αλλά ακολούθησε τον Καρντόσο μετά την αποχώρησή του για τη Ναντ, αλλά και στη Θέλτα. Ακολουθεί την κλασική πορτογαλική μεθοδολογία που θέλει τους ποδοσφαιριστές να βρίσκονται σε ένα συγκεκριμένο επίπεδο φυσικής κατάστασης σε όλη τη σεζόν και να μην παρουσιάζονται σημάδια κατάρρευσης στο τέλος.

Φρανσίσκο Κόστα: Ο αναλυτής

Πρόκειται για τον άνθρωπο με τον οποίο ο Καρντόσο μιλάει πολύ για τους αντιπάλους. Αναλύει κάθε ομάδα και παρουσιάζει μια πλήρη έκθεση στον Καρντόσο. Επιπλέον, είναι ο αναλυτής και της κάθε ομάδας του Πορτογάλου τεχνικού. Του δίνει συμβουλές για το πού πρέπει να δουλέψει περισσότερο και ποιους παίκτες πρέπει να βελτιώσει σε συγκεκριμένα πράγματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση