GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Die Welt: Υψηλότερη η συμμετοχή σε αυτές τις ευρωεκλογές σε πολλά κράτη-μέλη της ΕΕ

Περισσότεροι ευρωπαίοι πολίτες σπεύδουν στις κάλπες για να εκλέξουν τους ευρωβουλευτές, σε σύγκριση με την εκλογική αναμέτρηση του 20...

Περισσότεροι ευρωπαίοι πολίτες σπεύδουν στις κάλπες για να εκλέξουν τους ευρωβουλευτές, σε σύγκριση με την εκλογική αναμέτρηση του 2014, σύμφωνα με στοιχεία που επικαλείται η γερμανική εφημερίδα Die Welt.

Συγκεκριμένα, στη Γαλλία η συμμετοχή στις ευρωεκλογές μέχρι το μεσημέρι ήταν στο 19,27%, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών στο Twitter. Το 2014, ως την ίδια ώρα είχε ψηφίσει περίπου το 15,70%.

Στην Ουγγαρία και τη Σλοβακία, η συμμετοχή ήταν ως το μεσημέρι υψηλότερη από ό, τι στις προηγούμενες ευρωπαϊκές εκλογές στις δύο χώρες.

Στις 11:00 στην Ουγγαρία το 17,2% των ψηφοφόρων είχαν ασκήσει το εκλογικό τους δικαίωμα, όπως ανακοίνωσε η εκλογική επιτροπή στη Βουδαπέστη. Πριν από πέντε χρόνια την ίδια ώρα είχε ψηφίσει μόνο το 11,5%.

Συνολικά, 427 εκατομμύρια πολίτες στα 28 κράτη μέλη καλούνται να εκλέξουν τους 751 βουλευτές του Ευρωπαϊκού Kοινοβουλίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση