GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συνεχίζονται οι έρευνες για τη δράση του "Ορέστη" - Το νέο email-μυστήριο

Εκ νέου οδηγήθηκε στο δικαστήριο ο 35χρονος ίλαρχος της Εθνικής Φρουράς όπου σε μια διαδικασία-εξπρές ανανεώθηκε η κράτησή του για άλ...

Εκ νέου οδηγήθηκε στο δικαστήριο ο 35χρονος ίλαρχος της Εθνικής Φρουράς όπου σε μια διαδικασία-εξπρές ανανεώθηκε η κράτησή του για άλλες 8 ημέρες, Κατά την άφιξή του στο δικαστήριο, ήταν άλλη μια φορά χωρίς δικηγόρο, ανέκφραστος και φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο.

Τη διαδικασία παρακολούθησαν μόνο δημοσιογράφοι και αστυνομικοί, καθώς δεν επιτράπηκε η είσοδος σε άλλους δικηγόρους. Ερωτηθείς εάν θα εκπροσωπηθεί από δικηγόρο, ο 35χρονος απάντησε μονολεκτικά «όχι». Απάντησε επίσης «μάλιστα» σε ερώτηση αν αντιλαμβάνεται τη διαδικασία.

Ο ανακριτής της υπόθεσης, υπαστυνόμος Ιωάννης Γιωρκάτζης, διάβασε ακολούθως επιγραμματικά τις υποθέσεις και τα αδικήματα που αφορούν επτά φόνους και έναν βιασμό. Σύμφωνα με τον κ. Γιωρκάτζη, μέχρι στιγμής έχουν ληφθεί 620 καταθέσεις και υπολείπεται η λήψη άλλων 80. Έχουν παραληφθεί επίσης 433 τεκμήρια και έχουν σταλεί για επιστημονικές εξετάσεις. Έχουν γίνει επίσης έρευνες σε εννέα σπίτια και σε τρία οχήματα.

Ο κ. Γιωρκάτζης ανέφερε ότι ολοκληρώθηκαν οι ανθρωπολογικές εξετάσεις επί της σορού που βρέθηκε στη δεύτερη βαλίτσα και αναμένονται αποτελέσματα. Εκδόθηκε επίσης νέο διάταγμα για ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, ενώ θα διενεργηθούν έρευνες σε τέσσερις τοποθεσίες.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το sigmalive.com, με νέα διατάγματα ανοίγουν νέοι κύκλοι λήψης καταθέσεων, ενώ ανάμεσα στα νέα στοιχεία που παρουσιάστηκαν, αναφέρθηκε ότι οι Αρχές αναμένεται να ερευνήσουν τέσσερις νέες περιοχές στην Επαρχία Λευκωσίας, οι οποίες θα δώσουν στους ανακριτές νέα τεκμήρια. Επιπρόσθετα, θα γίνουν έρευνες για νέο email το οποίο εντοπίστηκε. Υπενθυμίζεται ότι ο 35χρονος διατηρούσε ένα συγκεκριμένο email το οποίο είχε καταχωρήσει και στο facebook αλλά και στο badoo, απ’ όπου συνομιλούσε με τα θύματά του.

Παράλληλα, το επαρχιακό Δικαστήριο ενέκρινε το αίτημα της Αστυνομίας για ανανέωση του διατάγματος κράτησης του «Ορέστη» για άλλες οκτώ ημέρες. Εκτιμάται ότι η καταχώρηση του φακέλου στο δικαστήριο αναμένεται να γίνει σύντομα ανεξαρτήτως αποτελέσματος των ερευνών στις δύο λίμνες, αφού κρίνεται ότι δεν επηρεάζεται η υπόθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση