GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Φίλης: Πρέπει το ύφος της διακυβέρνησης να είναι κοντά στον πολίτη - Υπήρχαν συμπεριφορές στελεχών πολύ πιο έντονες

Ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, μίλησε στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου. "Είναι ένα...

Ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, μίλησε στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.
"Είναι ένα εκλογικό αποτέλεσμα που πρέπει να αναζητήσουμε τις ευθύνες σε πολλούς παράγοντες. Και αντικειμενικούς και υποκειμενικούς. Ο ΣΥΡΙΖΑ εφήρμοσε ένα μνημόνιο λιγότερο επαχθές από τα προηγούμενα, με μια προσπάθεια να ενισχύονται όσο το δυνατόν οι κοινωνικά αδύναμη. Όμως εφήρμοσε μνημόνιο και όπως ξέρετε τα μνημόνια έχουν κόστος. Το ΠΑΣΟΚ εξαφανίστηκε, η ΝΔ έπεσε στο μισό της δύναμής της και τώρα μετά από χρόνια αρχίζει να ανασυγκροτείται" ανέφερε.
"Η νίκη της ΝΔ, είναι με πολλούς αστερίσκους και αυτό μένει να επιβεβαιωθεί στις επόμενες εθνικές εκλογές" πρόσθεσε.
"Όταν ασκείς πολιτική κατά τη γνώμη μου πρέπει το ύφος της διακυβέρνησης να είναι κοντά στον πολίτη. Να μη δημιουργούνται αποστάσεις" σχολίασε.
Ερωτηθείς αν υπήρξε αλαζονεία απάντησε "Το αλαζονεία είναι βαρύ, αλλά όμως υπήρχε μια απομάκρυνση από τον πολίτη σε πάρα πολλές πλευρές, μια παραγνώριση ότι είμαστε σε συνθήκες δύσκολες και πρέπει κανείς να εξηγεί και να μην εκπέμπει απλώς μια πολιτική. Να μην συμπεριφέρεται ως μια κυβέρνηση που της έχει ανατεθεί η διακυβέρνηση αλλά ότι θέλει μια συμμετοχή του κόσμου και επομένως μια σχέση αμοιβαία, διαλεκτική με τον πολίτη. Βεβαίως υπήρχαν συμπεριφορές πολύ πιο έντονες κυβερνητικών στελεχών αλλά δεν θα ήθελα να αναφερθώ περιπτωσιολογικά. Δεν θα ήθελα να στοχοποιώ προσωπικά".
"Μέσα σε 40 ημέρες θα γίνει ένας αγώνας, πιστεύω μπορεί να τροποποιηθεί αυτή η σχέση της πρώτης Κυριακής των ευρωεκλογών, δεν είναι δεδομένο τι θα γίνει στις εθνικές εκλογές, πάντως είναι ένα βάρος οι εθνικές εκλογές αυτό πρέπει να το αναγνωρίσω. Και είναι ένα βάρος γιατί δεν είναι απλά μια εκλογική καταγραφή, αντανακλά και κάποιες κοινωνικές αλλαγές και μετατοπίσεις, το θέμα της μεσαίας τάξης είναι ένα κρίσιμο θέμα, οι σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με τη μεσαία τάξη έχουν διαρραγεί για πολλούς λόγους και δύσκολα αυτό το στοιχεία θα ανατραπεί. Δεν πιστεύω ότι πηγαίνουμε χωρίς στόχο, ο στόχος είναι να μπορέσουμε να επιβεβαιώσουμε μια νέα τετραετία ως αριστερή διακυβέρνηση με ευρύτερη συμμαχία" τόνισε.
Ακούστε το ηχητικό:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση