GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ακάρ: Η παραλαβή των S-400 μπορεί να μην γίνει τον Ιούνιο

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ δήλωσε ότι ενδέχεται να υπάρξει καθυστέρηση στην παράδοση των S-400. Είναι η πρώτη φορά ...

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ δήλωσε ότι ενδέχεται να υπάρξει καθυστέρηση στην παράδοση των S-400. Είναι η πρώτη φορά που η Άγκυρα δείχνει να κάνει πίσω στις αμερικανικές πιέσεις.

“Μπορεί η παραλαβή τους να μην γίνει τον Ιούνιο αλλά τους επόμενους μήνες”, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας.

Η παράδοση των πυραυλικών μπαταριών S-400 είχε αρχικά προγραμματιστεί για τον Ιούλιο, μέχρις ότου η Ρωσία πρότεινε να γίνει ένα μήνα πριν.

Τούρκοι αξιωματούχοι την περασμένη εβδομάδα δήλωναν ότι συνεργάζονται με την Ουάσινγκτον για να καθορίσουν ημερομηνία για πιθανή επίσκεψη του Προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, πιθανώς τον Ιούλιο.

Ένας ανώτατος αξιωματούχος της κυβέρνησης, μιλώντας υπό την προϋπόθεση της ανωνυμίας, στο Bloomberg, δήλωσε ότι δεν υπήρξε αλλαγή στο συμφωνηθέν χρονοδιάγραμμα. Ο Ακάρ άλλα δηλώνει χωρίς να διευκρινίζει αν η καθυστέρηση οφείλεται σε τεχνικούς λόγους ή αποσκοπεί στην έναρξη διαλόγου με τις ΗΠΑ. Είπε ακόμη ότι η Τουρκία θα ολοκληρώσει την αξιολόγηση της τελευταίας πρότασης των ΗΠΑ να πουλήσει το σύστημα Patriot μέχρι τον Οκτώβριο ή τον Νοέμβριο.

Οι ΗΠΑ, νωρίτερα αυτόν τον μήνα, ζήτησαν από την Άγκυρα να καθυστερήσει την παράδοση του συστήματος έως το 2020, αλλά οι Τούρκοι αξιωματούχοι και ο Ερντογάν έχουν δεσμευθεί να προχωρήσουν, παρά τον υψηλό κίνδυνο κυρώσεων από τις ΗΠΑ που θα μπορούσαν να βυθίσουν τη χώρα σε οικονομική αναταραχή.

Πηγή πληροφοριών: militaire.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση