GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Περισσότεροι από 200 δήμαρχοι χωρίς πλειοψηφία - Εξαρτώνται από την αντιπολίτευση

Ένα παράδοξο έχει δημιουργήσει η απλή αναλογική μετά τις περιφερειακές-δημοτικές εκλογές της 2ας Ιουνίου, καθώς σε 7 Περιφέρειες και ...

Ένα παράδοξο έχει δημιουργήσει η απλή αναλογική μετά τις περιφερειακές-δημοτικές εκλογές της 2ας Ιουνίου, καθώς σε 7 Περιφέρειες και σε περισσότερους από 200 δήμους, οι νικητές δεν έχουν την απαιτούμενη πλειοψηφία για να διοικήσουν στα συμβούλια.

Κάτι που σημαίνει ότι ακόμη και για απλά έργα θα πρέπει να έχουν την έγκριση της πλειοψηφίας, η οποία θα σχηματιστεί με την αντιπολίτευση.Ένα πρόβλημα που μεγεθύνεται σε περιπτώσεις που ο νικητής της δεύτερης Κυριακής ήταν δεύτερος στον πρώτο γύρο με αποτέλεσμα να μην έχει αυτός τους περισσότερους εκλεγμένους συμβούλους.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας που την πρώτη Κυριακή ήρθε δεύτερος εκλέγοντας 7 συμβούλους σε αντίθεση με τον πρώτο Νίκο Ταχιάο που κέρδισε 11 έδρες. Όμως, από 7 έδρες διαθέτουν και ο Γιώργος Ορφανός που κατατάχθηκε τρίτος αλλά και η Κατερίνα Νοτοπούλου που βγήκε τέταρτη. Όπως σημειώνεται, το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης απαρτίζεται από 49 μέλη, οπότε ο κ. Ζέρβας θα πρέπει κάθε φορά που θα θέλει να προωθήσει μια απόφασή του να βρίσκει 18 δημοτικούς συμβούλους, ώστε να φτάνει τους 25, ώστε να έχει την απαιτούμενη πλειοψηφία.

Άλλο παρόμοιο παράδειγμα είναι ο νέος Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κωνσταντίνος Μουτζούρης, ο οποίος σε σύνολο 44 περιφερειακών συμβούλων διαθέτει 10, οπότε θα πρέπει να έχει τη στήριξη άλλων 13 συμβούλων για να αποκτήσει την πλειοψηφία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση