GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κομισιόν: Σε επίπεδο - ρεκόρ ο προστατευτισμός παγκοσμίως το 2018

Σε επίπεδο – ρεκόρ έφτασε ο προστατευτισμός παγκοσμίως πέρυσι λόγω των νέων εμποδίων στις εισαγωγές σε ΗΠΑ και Κίνα, σύμφωνα με έκθεσ...

Σε επίπεδο – ρεκόρ έφτασε ο προστατευτισμός παγκοσμίως πέρυσι λόγω των νέων εμποδίων στις εισαγωγές σε ΗΠΑ και Κίνα, σύμφωνα με έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Η έκθεση της Κομισιόν για τα Εμπόδια στο Εμπόριο και τις Επενδύσεις αναφέρει ότι 23 χώρες εκτός της ΕΕ έθεσαν σε ισχύ 45 νέους εμπορικούς φραγμούς το 2018, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό τους στο επίπεδο – ρεκόρ των 425 μέτρων σε 59 χώρες.

Η Κίνα και η Ρωσία έχουν τα πιο «προβληματικά» εμπορικά μέτρα , που ανέρχονται σε 37 και 34 αντίστοιχα, σύμφωνα με την έκθεση. Πέρυσι, τα περισσότερα εμπόδια τέθηκαν από την Κίνα και την Αλγερία – πέντε από κάθε μία – ενώ ακολούθησαν οι ΗΠΑ και η Ινδία με τέσσερα, με τη μεγαλύτερη επίπτωση στους τομείς των τεχνολογιών και των πολύτιμων και μη μετάλλων.

«Σε παγκόσμιο επίπεδο βλέπουμε μία αυξημένη απειλή προστατευτισμού, κυρίως από την Κίνα και τις ΗΠΑ και αυτό είναι πολύ ανησυχητικό», δήλωσε η Επίτροπος Εμπορίου της ΕΕ, Σεσίλια Μάλμστρομ.

Οι ΗΠΑ επέβαλαν δασμούς 25% στις εισαγωγές χάλυβα και 10% στις εισαγωγές αλουμινίου πέρυσι, ενώ η Κίνα περιόρισε το εμπόριο με την επιβολή κανόνων για την προστασία της κυβερνοασφάλειας και ρυθμίσεων για τα τρόφιμα, αναφέρει η έκθεση.

Πηγή: Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση