ΔΗΜΟΦΙΛΗ

PRESS-GR

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΔΗΜΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ...ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ - Η ...OFF SHORE ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ - Ακατάλληλη για αναγνώστες με ευαίσθητο στομάχι. (Τιμή 0 ευρώ - Ετος 15ο). Αποθηκεύστε τη διεύθυνσή μας: press-gr.blogspot.com. Στείλτε τη γνώμη σας, σχόλια και πληροφορίες στο e-mail μας: press.gr@hotmail.com. Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. Profil στο facebook: Press-gr blogspot

Η Κομισιόν ενέκρινε την ετήσια έκθεση για την εκτέλεση του κοινοτικού προϋπολογισμού το 2018

Share it:

Βρυξέλλες, του Θάνου Αθανασίου

Τα απτά αποτελέσματα για τους πολίτες καταδεικνύει η ετήσια έκθεση της Κομισιόν για την εκτέλεση του κοινοτικού προϋπολογισμού «διαχείρισης και απόδοσης» (2018 AMPR) που δημοσιεύθηκε σήμερα στις Βρυξέλλες.

Η έκθεση, που ενέκρινε το Κολέγιο των Επιτρόπων, αναφέρει ότι το 2018 ο προϋπολογισμός της ΕΕ συνέβαλε και πάλι στην υλοποίηση των πολιτικών προτεραιοτήτων της ΕΕ και έχει βοηθήσει την κινητοποίηση συνολικού ποσού άνω των 400 δισ. ευρώ στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Ταμείου Στρατηγικών Επενδύσεων (EFSI) που αναμένεται να δημιουργήσουν πάνω από 1,4 εκατομμύρια θέσεις εργασίας στην ΕΕ ως το 2020.

Επιπλέον, τα κονδύλια της πολιτικής συνοχής συνέβαλαν στη δημιουργία επιπλέον 1,3 εκατομμυρίων θέσεων εργασίας στην ΕΕ τα τελευταία 10 χρόνια και επέτρεψαν σε 8,9 εκατομμύρια άτομα να αποκτήσουν νέα προσόντα.

Σε ό,τι αφορά την αλλαγή του κλίματος το 2018, οι δαπάνες ενσωματώθηκαν σε όλα τα προγράμματα της ΕΕ και συνολικά το 20,7% του προϋπολογισμού δαπανήθηκε για δράσεις σχετικές με την κλιματική αλλαγή.

Η έκθεση τέλος επιβεβαιώνει επίσης ότι ο προϋπολογισμός της ΕΕ έτυχε ορθής διαχείρισης. Σημειώνεται ότι η Κομισιόν ενέκρινε σήμερα και την ετήσια έκθεση για τους εσωτερικούς ελέγχους που διενεργήθηκαν το 2018 και η οποία παρέχει μια επισκόπηση των ελέγχων που διεξάγονται σε ολόκληρη την Κομισιόν από την ανεξάρτητη υπηρεσία εσωτερικού ελέγχου. Καθορίζει επίσης τις συστάσεις που έχουν δοθεί, όλες οι οποίες έγιναν δεκτές, καθώς και τις ενέργειες των υπηρεσιών για την αντιμετώπιση των εντοπισθέντων κινδύνων.

Share it:

Διεθνή

Σχολιάστε το άρθρο:

0 comments:

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση