GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ένοχοι δύο κατηγορούμενοι για τον θάνατο του 24χρονου οπαδού του ΠΑΟΚ

Την ενοχή των δύο εκ των κατηγορουμένων για θανατηφόρα έκθεση από κοινού, αποφάσισε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης, που εκδί...

Την ενοχή των δύο εκ των κατηγορουμένων για θανατηφόρα έκθεση από κοινού, αποφάσισε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης, που εκδίκασε την υπόθεση του θανάτου του 24χρονου οπαδού του ΠΑΟΚ, Νάσου Κωνσταντίνου, τον Απρίλιο του 2017.

Κατά μετατροπή του κατηγορητηρίου, το δικαστήριο ομόφωνα αποφάσισε την ενοχή τους για το κακούργημα της θανατηφόρας έκθεσης από κοινού και όχι για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως από κοινού με ενδεχόμενο δόλο, όπως αρχικά κατηγορούνταν.

Παράλληλα, το δικαστήριο τους έκρινε ένοχους για το πλημμέλημα της απρόκλητης επικίνδυνης σωματικής βλάβης από κοινού.

Στους δύο παραπάνω, που βρίσκονται σε καθεστώς προσωρινής κράτησης, αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας, με δεδομένο ότι δεν είχαν συμπληρώσει το 21ο έτος της ηλικίας τους κατά την τέλεση της πράξης τους.

Τελικά, το δικαστήριο τους επέβαλε συνολική ποινή κάθειρξης εννέα ετών και οκτώ μηνών, ενώ στη συνέχεια διέκοψε για να αποφανθεί εάν η έφεση θα έχει αναστέλλουσα δύναμη στην εκτέλεση της ποινής ή όχι. Επ' αυτού η εισαγγελέας πρότεινε η έφεση να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα υπό τον όρο της αυτοπρόσωπης εμφάνισής τους κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής όπου διαμένουν.

Υπενθυμίζεται ότι το δικαστήριο αθώωσε τούς άλλους τρεις κατηγορουμένους που κάθισαν στο εδώλιο για την ίδια υπόθεση.

Στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης βρίσκεται από νωρίς ο πατέρας του 24χρονου, που παρακολουθεί τη διαδικασία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση