GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ! Ποιοι είναι οι 419 υποψήφιοι βουλευτές της ΝΔ...

Η Νέα Δημοκρατία ανακοίνωσε τους 419 υποψήφιους βουλευτές της σε όλη τη χώρα μέσα από ένα ψηφοδέλτιο που, όπως λένε από την Πειραιώς, σημ...

Η Νέα Δημοκρατία ανακοίνωσε τους 419 υποψήφιους βουλευτές της σε όλη τη χώρα μέσα από ένα ψηφοδέλτιο που, όπως λένε από την Πειραιώς, σηματοδοτεί την ανανέωση και τη διεύρυνση του κόμματος.

Έξι στους δέκα υποψηφίους είναι νέα πρόσωπα που δεν έχουν ποτέ στο παρελθόν εμπλακεί στην κεντρική πολιτική σκηνή και θα είναι η πρώτη φορά που θα διεκδικήσουν την ψήφο των Ελλήνων σε εθνικές εκλογές.

Αν εξαιρεθούν οι 78 σημερινοί βουλευτές της ΝΔ που διεκδικούν την επανεκλογή τους, από τους 341 «υπολοίπους» υποψηφίους, οι 243 -δηλαδή το 72%- δεν είχε ποτέ στο παρελθόν διεκδικήσει την ψήφο των πολιτών για το εθνικό κοινοβούλιο.

Οι 43 υποψήφιοι προέρχονται από το Μητρώο Στελεχών, δηλαδή την πρωτοβουλία που υλοποίησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης αμέσως μετά την εκλογή του στην προεδρία της ΝΔ, απευθύνοντας δημόσια πρόσκληση πολιτικής συμπόρευσης σε πρόσωπα που δεν είχαν ποτέ στο παρελθόν ασχοληθεί με την
ενεργό πολιτική. 139 από τους υποψηφίους είναι κάτω των 45 ετών.

* Όπως έγινε γνωστό από τη ΝΔ, από τυπογραφικό λάθος η λίστα δεν περιλαμβάνει τις υποψηφιότητες των βουλευτών Φωτεινή Αραμπατζή και Απόστολου Βεσυρόπουλος, οι οποίοι θα είναι υποψήφιοι σε Σέρρες και Ημαθία, αντίστοιχα.

Το μόνο ψηφοδέλτιο που μένει σε εκκρεμότητα είναι το Επικρατείας, το οποίο πιθανόν να κλείσει έως το τέλος της εβδομάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση