GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Aεροπορική επιδρομή εναντίον πετρελαϊκής εγκατάστασης στη Λιβύη - Τρεις τραυματίες

Τρεις εργαζόμενοι τραυματίστηκαν και προκλήθηκαν εκτεταμένες υλικές ζημιές όταν αεροπορική επιδρομή που εξαπολύθηκε χθες Τρίτη έπληξε...

Τρεις εργαζόμενοι τραυματίστηκαν και προκλήθηκαν εκτεταμένες υλικές ζημιές όταν αεροπορική επιδρομή που εξαπολύθηκε χθες Τρίτη έπληξε αποθήκη η οποία ανήκει στη Mellitah Oil & Gas, κοινοπραξία στην οποία συμμετέχουν η Εθνική Επιχείρηση Πετρελαίου (ΕΕΠ) της Λιβύης και η ENI της Ιταλίας, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΕΠ.

Αυτή ήταν η πρώτη επιβεβαιωμένη επίθεση εναντίον πετρελαϊκής εγκατάστασης ξένων συμφερόντων στη Λιβύη αφότου ο αυτοαποκαλούμενος Λιβυκός Εθνικός Στρατός (ΛΕΣ) του Χαλίφα Χάφταρ άρχισε τον Απρίλιο ευρείας κλίμακας επιχείρηση με σκοπό να κυριεύσει την πρωτεύουσα Τρίπολη, έδρα της διεθνώς αναγνωρισμένης Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ) του πρωθυπουργού Φάγεζ ας Σάρατζ.

«Βλέπουμε μπροστά στα μάτια μας την καταστροφή των εγκαταστάσεων της επιχείρησης», κατήγγειλε ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΕΠ Μουστάφα Σανάλα μετά την επίθεση.

Η εταιρεία τόνισε ότι οι «υλικές ζημιές» που υπέστη είναι μεγάλες, αλλά δεν διευκρίνισε τι περιείχε η αποθήκη η οποία έγινε στόχος της αεροπορικής επιδρομής στην Τατζούρα, ανατολικό προάστιο της Τρίπολης όπου βρίσκονται αρκετά στρατόπεδα.

Η κοινοπραξία Μελίτα εξάγει πετρέλαιο και φυσικό αέριο μέσω τερματικού σταθμού σε λιμάνι που απέχει περίπου 100 χιλιόμετρα δυτικά της Τρίπολης, κοντά στα σύνορα με την Τυνησία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση