GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Έξωση" στο ακροδεξιό AfD - Κάνουν συνέδριο στην Πολωνία γιατί δεν τους δέχονται γερμανικά ξενοδοχεία

Οι βουλευτές της ακροδεξιάς Εναλλακτικής για τη Γερμανία (AfD) θα συνεδριάσουν από την Παρασκευή μέχρι και την Κυριακή στην Πολωνία, ...

Οι βουλευτές της ακροδεξιάς Εναλλακτικής για τη Γερμανία (AfD) θα συνεδριάσουν από την Παρασκευή μέχρι και την Κυριακή στην Πολωνία, καθώς πολλά γερμανικά ξενοδοχεία αρνήθηκαν να τους δεχτούν, όπως έγινε γνωστό από καλά πληροφορημένες πηγές.

Περίπου οι 70 από τους 91 βουλευτές του κόμματος θα βρεθούν από σήμερα το βράδυ στην πόλη Σέτσιν, κοντά στα σύνορα με τη Γερμανία.

Η απόφαση να γίνει το συνέδριο στην Πολωνία ελήφθη για πολλούς λόγους, σύμφωνα με τον όμιλο μέσων ενημέρωσης RND. Ο ένας από αυτούς είναι ότι οι τιμές των ξενοδοχείων είναι χαμηλότερες στη γειτονική χώρα. Επιπλέον, πολλά γερμανικά ξενοδοχεία αρνήθηκαν να τους φιλοξενήσουν ή ακύρωσαν τις κρατήσεις.

Μια τέτοια συνέλευση των μελών της AfD είχε ακυρωθεί τον περασμένο Μάρτιο όταν ένας ξενοδόχος αρνήθηκε να τους δεχτεί, φοβούμενος την "αρνητική διαφήμιση".

Με τη μετάβασή τους στην Πολωνία ελπίζουν επίσης να αποφύγουν τις αντιδιαδηλώσεις, που συχνά παίρνουν βίαιη τροπή. Για τον λόγο αυτό το κόμμα είχε ματαιώσει και την εκλογική βραδιά στο Βερολίνο την ημέρα των ευρωεκλογών.

Στη συνεδρίαση αυτή οι ακροδεξιοί βουλευτές θα προετοιμάσουν την επόμενη κοινοβουλευτική σύνοδο και θα ξεκαθαρίσουν τη στάση του κόμματος απέναντι σε μια σειρά θεμάτων, όπως στην κλιματική αλλαγή που έχει εξελιχθεί σε μείζων ζήτημα όχι μόνο στη Γερμανία αλλά και σε πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση