GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μητσοτάκης: Όλοι γνωρίζουν ποιος είναι ο "Ρασπούτιν" - Η υπόθεση θα φτάσει στην επόμενη Βουλή - ΒΙΝΤΕΟ

"Επέλεξα να γυρίσω πάλι την Ελλάδα με διαφορετικού τύπου περιοδείες, για να απευθύνω πρόσκληση ενότητας σε όλους τους πολίτες κα...

"Επέλεξα να γυρίσω πάλι την Ελλάδα με διαφορετικού τύπου περιοδείες, για να απευθύνω πρόσκληση ενότητας σε όλους τους πολίτες και σε όσους δεν μας επέλεξαν στις προηγούμενες εκλογές" τόνισε πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στο OPEN.

Σχετικά με την υπόθεση Novartis και τις καταγγελίες του κ. Αγγελή, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε "οι καταγγελίες είναι σοβαρές και θα πρέπει να διερευνηθούν. Οι καταγγελίες θα φτάσουν στη Βουλή. Είμαι αποφασισμένος να υπερασπιστώ τη θεσμική ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης"

Οσον αφορά στο ποιον αφορά το προσωνύμιο «Ρασπούτιν» ο κ. Μητσοτάκης είπε "Ολοι τον ξέρουν. Και ο κ. Τσίπρας τον ξέρει, ας μην κοροϊδευόμαστε. Υπουργός του είναι. Δύο υπουργοί υπάρχουν στη Δικαιοσύνη. Βγάλτε τα συμπεράσματά σας".

"Ο νέος προϋπολογισμός του 2020 που θα κατατεθεί από την κυβέρνηση της ΝΔ θα συμπεριλαμβάνει τη μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων και του ΕΝΦΙΑ" τόνισε.

Υπογράμμισε πως οι δεσμεύσεις του είναι αδιαπραγμάτευτες, πως υπάρχει δημοσιονομικός χώρος και πως η ΝΔ έχει μεγάλη αξιοπιστία στις Βρυξέλλες.

"Είμαστε φειδωλοί στις δεσμεύσεις μας, δεν έχω τάξει πολλά πράγματα και στόχος μας είναι η ανάπτυξη" επανέλαβε ο πρόεδρος της ΝΔ.

"Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να υπόσχεται ότι θα φέρει ανάπτυξη όταν μετά από 4,5 χρόνια είναι πενιχρή" υποστήριξε, ενώ δήλωσε πως δεν εμπόδιζαν μνημονιακές δεσμεύσεις τον κ. Τσίπρα να υπογράψει τα προεδρικά διατάγματα για το Ελληνικό, να ανακουφίσει τη μεσαία τάξη από τα υπερπλεονάσματα.

Αναφορικά με τα Εξάρχεια και το άσυλο στα Πανεπιστήμια είπε "Άμεσα θα καταργηθεί το πανεπιστημιακό άσυλο. Δεν θα αλλάξει, δεν θα τροποιηθεί, θα καταργηθεί. Το Πανεπιστήμιο θα αντιμετωπίζεται όπως οποιοσδήποτε άλλος δημόσιος χώρος. Τα Πανεπιστήμια σήμερα είναι ορμητήρια μπαχαλάκηδων, θα φύγουν αυτοί από τα Πανεπιστήμια. Για τα Εξάρχεια δεν είναι μόνο θέμα κατασταλτικό. Θα γίνουν οι σωστές κινήσεις".

"Ναι, θα έλθω ως οδοστρωτήρας για να ενισχυθεί η ανάπτυξη, να έλθουν επενδύσεις και νέες θέσεις εργασίας" επανέλαβε και τόνισε πως δεν μίλησε ποτέ για κοινωνικά δικαιώματα που θα πληγούν και έκανε λόγο για Fake news. Επισήμανε ότι στόχος του είναι να ενισχυθούν οι εργαζόμενοι, από τις επιχειρήσεις.

Εκτίμησε πως μπορούμε να ξεφύγουμε από το ένα προς πέντε για τις προσλήψεις, εφόσον αναπτυχθεί η οικονομία, για να προσθέσει πως δεν γνωρίζει εάν μπορούμε να πάμε στο ένα προς ένα.

"Να δούμε τα περιθώρια για προσλήψεις αλλά θα δώσουμε έμφαση σε προσλήψεις όπου χρειάζεται: στην Παιδεία κα την Υγεία. Εκεί που χρειαζόμαστε, θα προσλαμβάνουμε και εξειδικευμένο προσωπικό" ανέφερε χαρακτηριστικά.

"Καταλαβαίνω την ψυχολογική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο κ. Τσίπρας. Δεν μπορεί όμως να αποτελεί «μπακάλη» τον Κεντρικό Τραπεζίτη. Οι πολίτες τιμωρούν τον ΣΥΡΙΖΑ και για την αφόρητη έπαρση που επιδεικνύει" σχολίασε.

"Χρειαζόμαστε σταθερή κυβέρνηση γι'αυτό ζητώ ισχυρή εντολή" υπογράμμισε.

«Θα είναι πολύ σημαντικό για τη δημοκρατία και τη χώρα να μείνουν εκτός Βουλής το κόμμα του κ. Βελόπουλου και η Χρυσή Αυγή» είπε.

"Έχω διάθεση να οικοδομήσω μια νέα σχέση με τον Πρόεδρο Ερντογάν" δήλωσε, τονίζοντας, όμως, πως πρέπει να γίνουν βήματα από την πλευρά της 'Αγκυρας που θα μειώνουν την ένταση. Κάλεσε, επίσης, την Τουρκία να προχωρήσει στις ενέργειες για άνοιγμα της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης.

Αναφερόμενος στην Αλβανία διεμήνυσε ότι "εάν δεν σέβεται τα δικαιώματα της μειονότητας, θα υπάρχει ζήτημα στην ευρωπαϊκή της προοπτική".

"Είδα τον εκλογικό χάρτη και είδα τις πέντε περιφέρειες που δεν ήταν πρώτη η ΝΔ, αποφάσισα να είμαι υποψήφιος σε τρεις από αυτές. Στη Β Αθηνών, στη Β Πειραιά και στην Αχαϊα" ανακοίνωσε.

"Έχω πολύ καθαρά στο μυαλό μου τη σύνθεση της κυβέρνησης. Επιτρέψτε μου να μην πω τίποτα. Ούτε για το Επικρατείας, θα περιμένετε την επόμενη εβδομάδα να το δείτε" σχολίασε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση