GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Είναι πραγματικό το τέρας του Λοχ Νες; Η ανακάλυψη ερευνητών που θα συζητηθεί

Εξεπλάγησαν οι επιστήμονες που έκαναν ανάλυση των δειγμάτων DNA από τη λίμνη του Λοχ Νες και οδηγούνται σε μια θεωρία που ενισχύει τη...

Εξεπλάγησαν οι επιστήμονες που έκαναν ανάλυση των δειγμάτων DNA από τη λίμνη του Λοχ Νες και οδηγούνται σε μια θεωρία που ενισχύει την ύπαρξη του διαβόητου τέρατος της σκωτσέζικης λίμνης.

Οι ερευνητές συγκέντρωσαν δείγματα νερού από διαφορετικό βάθος της λίμνης και εντόπισαν ίχνη DNA να περιέχονται σ' αυτά. Μάλιστα, ταυτοποίησαν 15 διαφορετικά είδη ψαριών που διαβιούν στα νερά, μαζί με 3.000 βακτήρια. Κατατάσσοντας τα είδη που εντόπισαν σε λίστες, οι ειδικοί εξέτασαν και κάποιες θεωρίες σχετικά με το "τέρας" του Λοχ Νες, όπως, δηλαδή, αν είναι προϊστορικό ερπετό ή απλώς ένα μεγάλο ψάρι.

Οι επιστήμονες θα ανακοινώσουν τα ευρήματά τους τον Ιούλιο του 2019 αλλά αποκάλυψαν ότι κάποια από τα ευρήματά τους εξέπληξαν.

Ο βιολόγος Νιλ Γκέμελ του Πανεπιστημίου Οτάγκο της Νέας Ζηλανδίας και οι συνεργάτες του ταξίδεψαν σε όλη την επιφάνεια της Λοχ Νες με το σκάφος τους "Deepscan", το οποίο έχει πάρει το όνομά του από την επιχείρηση σκαναρίσματος της λίμνης το 1987. Όπως έπλεαν στη λίμνη συνέλεξαν δείγματα νερού από τρία διαφορετικά βάθη προκειμένου να βρουν ίχνη DNA. Αυτό το γενετικό υλικό εικάζεται ότι είχε "κληροδοτηθεί"από όλα τα διαφορετικά πλάσματα της λίμνης. Αν το τέρας υπήρχε, το DNA του θα είχε συλλεχθεί μαζί με αυτό των άλλων ειδών που "κατοικούν" στη λίμνη, όπως σολωμός, πέστροφα και λούτσος.

Χρησιμοποίησαν τα στοιχεία του DNA για να διατυπώσουν διάφορες υποθέσεις σχετικά με τη φύση του τέρατος του Λοχ Νες. Ανάμεσα σ' αυτές είναι και η υπόθεση ότι το "τέρας" είναι ένα θαλάσσιο προϊστορικό ερπετό με μακρύ λαιμό, όπως ο πλησιόσαυρος, που κατάφερε να επιβιώσει μετά την εξαφάνιση των δεινοσαύρων. Άλλη θεωρία είναι ότι το τέρας είναι απλώς ένα τεράστιο γατόψαρο ή οξύρρυγχος.

Ο θρύλος του τέρατος του Λοχ Νες είναι αιμοδότης της σκωτσέζικης οικονομίας καθώς εισφέρει στα ταμία της χώρας περίπου 52 εκατ. δολάρια τον χρόνο, με εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες συρρέουν στην τοποθεσία με την ελπίδα να δουν το μυθικό πλάσμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση