GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Φωτίου: Ο κ. Μητσοτάκης υπόσχεται έναν Μεσαίωνα για το κοινωνικό κράτος

«Ο κ. Μητσοτάκης υπόσχεται έναν Μεσαίωνα», δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θ...

«Ο κ. Μητσοτάκης υπόσχεται έναν Μεσαίωνα», δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM» για το πρόγραμμα που προτείνει η Νέα Δημοκρατία για το κοινωνικό κράτος.

«Εάν το κοινωνικό κράτος, όπως επαγγέλλεται ο κ. Μητσοτάκης, γίνει ιδιωτικό, χαθήκαμε όλοι μας -και τα μεσαία στρώματα- γιατί ξαφνικά θα βρεθούν ανασφάλιστες οι οικογένειες, εάν πάνε στην ιδιωτική ασφάλιση --ανασφάλιστοι οι πολίτες σε επίπεδο υγείας», είπε η κ.Φωτίου. «Συγχρόνως», πρόσθεσε, «θα κοπεί η σύνταξη του πατέρα τους την άλλη μέρα, γιατί η νέα γενιά πληρώνει τις παλιές συντάξεις, δηλαδή εμείς πληρώνουμε τις συντάξεις των μπαμπάδων μας και αν αυτές πάνε και "μετακομίσουν" σε ιδιωτικά ταμεία, τότε αυτόματα χάνεται η επικουρική σύνταξη και αυτόματα μειώνονται οι συντάξεις».

«Θα δούμε λοιπόν τα νοσοκομεία να διοικούνται και από ιδιώτες; Αυτό θέλουμε αντί να τα κάνουμε καλά; Να καταργηθεί το πρωτοβάθμιο σύστημα υγείας, τα ΤΟΜΥ; Όπως βρήκαμε εμείς 2,5 εκατ. ανασφάλιστους να μην έχουν κανένα αποκούμπι, αυτό θέλουμε ακριβώς;», διερωτήθηκε η κ. Φωτίου.

Αναφορικά με την ερμηνεία δηλώσεών της στην ΕΡΤ ότι «στην πραγματικότητα κυβερνάμε εννιά μήνες και συγκεκριμένα μετά την έξοδο από τα μνημόνια», η κ. Φωτίου έκανε λόγο για «μεγάλη σκόνη», «προπαγάνδα» και «γελοιότητες» και εξήγησε: «Αν ακούσετε όλη τη συνέντευξη θα συμφωνήσετε ότι προφανώς εννοώ ότι τους τελευταίους εννιά μήνες εκτός μνημονίων κυβερνάμε με δικό μας πρόγραμμα. Βρίσκομαι στην κυβέρνηση από τον Ιανουάριο του 2015 -τεσσεράμισι χρόνια- κι επειδή εμείς ήμασταν στην κυβέρνηση, επειδή εμείς κυβερνούσαμε, καταφέραμε να μην κοπεί ούτε ένα επίδομα από τους ανάπηρους και τα παιδιά, γιατί θεωρούμε τα επιδόματα όρους ισοδυναμίας για τη συμμετοχή στη ζωή. Ρωτάω πάντα τον κ. Μητσοτάκη αν θα τα κόψει και δεν απαντά».

«Επειδή εμείς κυβερνούσαμε ρίξαμε τη φτώχεια και την παιδική φτώχεια στα προ κρίσης επίπεδα και φτάσαμε εκεί σήμερα με τον νόμο για την ανθρωπιστική κρίση και το ΚΕΑ. Μέχρι το 2015 δεν είχε δοθεί ένα ευρώ. Επειδή εμείς κυβερνούσαμε διευρύναμε την κοινωνική προστασία υπέρ των μεσαίων στρωμάτων, ώστε να περιλάβει όλους τους πολίτες, όπως με τα μέτρα για το παιδί, τη στέγη και την αναπηρία, που δεν αφορούν τους φτωχούς, αφορούν και τα μεσαία στρώματα. Επειδή εμείς κυβερνούσαμε αυξήσαμε για το παιδί τα κονδύλια από 822 εκατ. σε 1,416 εκατ. ευρώ, δώσαμε σε 260.000 νοικοκυριά, σε 680.000 άτομα 375 εκατ. επίδομα στέγης. Επειδή εμείς κυβερνούσαμε, εντάξαμε τους ανάπηρους συμπολίτες μας στην εργασία με 15% νέων θέσεων στο δημόσιο γι' αυτούς και χωρίς απώλεια του επιδόματος αναπηρίας. Τους δίνουμε κάθε μήνα το επίδομα αναπηρίας και κάναμε πλήρη ηλεκτρονικό φάκελο αναπηρίας για τον καθένα. Από τα μέτρα αυτά ωφελούνται σήμερα 3 εκατ. συμπολίτες μας με ένα διαφανές ψηφιακό σύστημα, έναν κεντρικό φορέα που τα πήρε όλα και τα διαχειρίζεται -τον ΟΠΕΚΑ- χωρίς πελατειακές σχέσεις και διαφθορά. Επειδή εμείς κυβερνούσαμε φέραμε τον νόμο της αναδοχής και υιοθεσίας και σήμερα 900 άτομα, συμπολίτες μας βρίσκονται υπό επεξεργασία οι αιτήσεις για να πάρουν ένα παιδί και να μη μένουν τα παιδιά μέσα στα ιδρύματα [..] Επειδή εμείς κυβερνούσαμε σήμερα άνοιξε η πλατφόρμα voucher για τους βρεφονηπιακούς και βάλαμε φέτος 70 εκατ. παραπάνω από τον προϋπολογισμό και την κάθε δεκάρα που μαζέψαμε την πάμε εκεί που πρέπει κι εκεί που έχουν ανάγκη οι άνθρωποι», επισήμανε η αναπληρώτρια υπουργός.

Σε ό,τι αφορά την αποτίμηση του αποτελέσματος των ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών εκλογών από τον ΣΥΡΙΖΑ, η κ. Φωτίου παρατήρησε: «Είδαμε μια οριζόντια κριτική που μας κάνανε πάρα πολλές παραγωγικές δυνάμεις, οι νέοι άνθρωποι, οι μεγάλοι άνθρωποι [...] Τα μεσαία στρώματα φτωχοποιήθηκαν ραγδαία από το 2009 μέχρι το 2015, δηλαδή ένας στους έξι από τα μεσαία στρώματα πήγαν στα φτωχά στρώματα κι όχι μόνο αυτό αυτό, αυτοί που μείνανε χάσανε 39% των εισοδημάτων τους, δηλαδή από εκεί που παίρνανε 24.000-34.000 τον χρόνο μία τετραμελής οικογένεια φτάσανε στο 14.000-24.000». «Θα δείτε να ξεδιπλώνεται τις επόμενες μέρες ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα για την επόμενη τετραετία, που θα απευθύνεται στους νέους, στα μεσαία στρώματα, στις οικογένειες με παιδιά, θα αναφέρεται στους εργαζόμενους και θα τους προτείνει πράγματι ένα καλύτερο μέλλον, ορατό με νούμερα».

Κληθείσα να σχολιάσει τις εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ, η κ. Φωτίου παρατήρησε πως «είναι αποτέλεσμα της μονομέτωπης πολεμικής κατά του ΣΥΡΙΖΑ, με την πολιτική στρατηγικής ήττας του ΣΥΡΙΖΑ» . «Αυτή η γραμμή», εκτίμησε, «οδηγεί στην ευθεία προσχώρηση στελεχών στη ΝΔ και αυτό τώρα εξελίσσεται», ενώ επιδιώκει την προοπτική «για μετεκλογική συνεργασία με τη ΝΔ». «Η γραμμή αυτή θίγει ευθέως την αντιδεξιά συγκρότηση της βάσης του ΚΙΝΑΛ [...] είναι αδιέξοδες κινήσεις για το ΚΙΝΑΛ», σημείωσε.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση