GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Προκαλεί ο Κινέζος υπουργός Άμυνας: Η ένοπλη καταστολή στην Πλατεία Τιενανμέν ήταν ένα πολιτικά ορθό μέτρο

Η καταστολή των διαδηλώσεων στην Πλατεία Τιενανμέν του Πεκίνου το 1989 ήταν η μόνη ορθή πολιτική που η κυβέρνηση μπορούσε να ακολουθή...

Η καταστολή των διαδηλώσεων στην Πλατεία Τιενανμέν του Πεκίνου το 1989 ήταν η μόνη ορθή πολιτική που η κυβέρνηση μπορούσε να ακολουθήσει, υποστήριξε ο Κινέζος υπουργός Αμύνης Ουέι Φενγκέ.

«Το επεισόδιο αυτό ήταν μία πολιτική αναταραχή και η κεντρική κυβέρνηση έλαβε μέτρα για να σταματήσει την αναταραχή αυτή, μέτρα τα οποία ήσαν απολύτως ορθά», δήλωσε ο υπουργός κατά την ομιλία του στη διάσκεψη για την Ασφάλεια Σάνγκρι Λα στη Σιγκαπούρη.

Ενώπιον πολλών άλλων ομολόγων του, υψηλόβαθμων στρατιωτικών και ειδικών αναλυτών, ο Ουέι εξέφρασε την απορία του γιατί όλοι υποστηρίζουν «ότι η Κίνα δεν χειρίσθηκε ορθά το συμβάν αυτό».

«Τα 30 χρόνια τούτα απέδειξαν πως η Κίνα βίωσε μεγάλες αλλαγές», τόνισε ο Ουέι, προσθέτοντας πως χάρις στις δράσεις της κυβέρνησης «η Κίνα χαίρει σταθερότητας και ανάπτυξης».

Πριν 30 χρόνια, το Πεκίνο βρέθηκε στο επίκεντρο μίας φοιτητικής εξέγερσης και διαδηλώσεων, που στις 4 Ιουνίου 1989 κατέληξε στην επέμβαση του στρατού για την καταστολή της, με αποτέλεσμα εκατοντάδες νεκρούς —πάνω από 1.000 για ορισμένους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση