GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Χουάν Γκουαϊδό: Δεν προβλέπονται νέες συνομιλίες με την κυβέρνηση του προέδρου Μαδούρο

Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας, ο Χουάν Γκουαϊδό, δήλωσε ότι «δεν προβλέπονται» προς το παρόν νέες συνομιλίες με την...

Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας, ο Χουάν Γκουαϊδό, δήλωσε ότι «δεν προβλέπονται» προς το παρόν νέες συνομιλίες με την κυβέρνηση του σοσιαλιστή προέδρου Νικολάς Μαδούρο στο Όσλο, μετά τους δύο γύρους που οργανώθηκαν από τη νορβηγική κυβέρνηση στα μέσα του Μαΐου εντός των ορίων της προσπάθειας να τερματιστεί η πολιτική κρίση στη λατινοαμερικάνικη χώρα.

«Για την ώρα, σήμερα, δεν προβλέπεται καμία συνάντηση», είπε ο Γκουαϊδό, ο πρόεδρος της εθνοσυνέλευσης που αυτοανακηρύχθηκε μεταβατικός πρόεδρος τον Ιανουάριο, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη Βαλένσια (βόρεια), πριν υπενθυμίσει τους σκοπούς που είχε ορίσει ο ίδιος σε αυτές τις διαπραγματεύσεις: την αποχώρηση του προέδρου Μαδούρο, τον οποίο χαρακτηρίζει «σφετεριστή» της εξουσίας, εξαιτίας των εκλογών-«απάτης» της περασμένης χρονιάς, τον σχηματισμό «μεταβατικής κυβέρνησης» και τη διεξαγωγή «ελεύθερων εκλογών».

Η αντιπολίτευση απείχε από τις προεδρικές εκλογές που διεξήχθησαν το 2018.

Αν οι διαπραγματεύσεις «δεν μας φέρνουν πλησιέστερα» σε αυτούς τους στόχους, «δεν χρησιμεύουν σε τίποτα. Τελεία και παύλα», είπε ο Γκουαϊδό, που έχει αναγνωριστεί ως ο νόμιμος αρχηγός του κράτους από περίπου πενήντα χώρες, με πρώτες τις ΗΠΑ.

Δεν έχει διαρρεύσει τίποτε στον Τύπο για τις συνομιλίες εκ του σύνεγγυς που διεξήχθησαν στη νορβηγική πρωτεύουσα. Ο Γκουαϊδό επέμεινε στο ότι η αντιπολίτευση αποφάσισε να πάρει μέρος στις διαπραγματεύσεις παρότι γνώριζε ότι η κυβέρνηση Μαδούρο δεν θα συμμετείχε με «καλή πίστη».

Ακόμη, ο Γκουαϊδό σχολίασε μια τοποθέτηση του Μάικ Πενς, του αντιπροέδρου των ΗΠΑ, που πρόσφατα εξέφρασε ανησυχία για τις διαιρέσεις στις τάξεις της αντιπολίτευσης, σύμφωνα με την εφημερίδα The Washington Post.

«Ναι, υπήρχαν διχογνωμίες. Ναι, ασφαλώς υπήρχαν. Υπάρχουν ακόμη σήμερα; Ελάχιστες, διότι έχουμε ενωθεί γύρω από έναν και μοναδικό σκοπό», διαβεβαίωσε ο ηγέτης της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας, o κυριότερος υποστηρικτής του οποίου είναι η Ουάσινγκτον.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση