GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Π. Σκουρλέτης: Η Νέα Δημοκρατία «θολώνει τα νερά» όπως η σουπιά

Η ΝΔ προσπαθεί «να θολώσει τα νερά» ως προς το πρόγραμμά της, για να μην αναγκαστεί να αποκαλύψει αρνητικές πλευρές του, υποστήριξε ο...

Η ΝΔ προσπαθεί «να θολώσει τα νερά» ως προς το πρόγραμμά της, για να μην αναγκαστεί να αποκαλύψει αρνητικές πλευρές του, υποστήριξε ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, στο κεντρικό δελτίο του Kontra Channel και εντόπισε τη μείωση της αποχής ως το "κλειδί" των επόμενων εκλογών για την ανατροπή του αποτελέσματος των ευρωεκλογών.

«Μπορεί να φαίνεται δύσκολο να υπάρξει η ανατροπή, θεωρώ όμως ότι στην πολιτική υπάρχουν και πράγματα που εκ πρώτης όψεως φαίνονται ακατόρθωτα, αλλά μπορούν να γίνουν πραγματικότητα. Το "κλειδί" για το αποτέλεσμα των επόμενων εκλογών θα είναι το να πάνε να ψηφίσουν όσοι δεν είχαν πάει, όχι μόνο στις ευρωεκλογές, αλλά και στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του '15 και σε άλλες προηγούμενες αναμετρήσεις», ανέφερε.

Ο κ. Σκουρλέτης ανέφερε ότι για πρώτη φορά τώρα μπορεί να ξεδιπλώσει ο καθένας το πρόγραμμα του και πως ο κόσμος πρέπει να επιλέξει τι θέλει: «Θέλει μια πολιτική που με έναν τεκμηριωμένο, γειωμένο, ασφαλή τρόπο θα βαδίσει στον δρόμο της ανάπτυξης που έχει ήδη ανοίξει και τελικά θα δει αυτό το προϊόν της ανάπτυξης να ξαναγυρίζει στον πολίτη μέσω μιας αξιόπιστης παιδείας, μιας αξιόπιστης υγείας, με νέες θέσεις δουλειάς αξιοπρεπώς αμειβόμενες, με πολιτικές για την προστασία του περιβάλλοντος, που θα ενθαρρύνουν τους νέους ανθρώπους να επιχειρούν και να ξαναγυρίσουν στον τόπο τους; Ή θέλει μία πολιτική την οποία βλέπετε πως, επιμελώς, προσπαθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης να κρύψει;», είπε, σχολιάζοντας ότι η ΝΔ «πάσχει από αυτό που κάνει η σουπιά και το χταπόδι, όταν πας να το ξετρυπώσεις. Πάει να θολώσει τα νερά. Αμολάει μελάνι, για να μας κρύψει τελικά το πρόγραμμά της».

Είπε ότι το πρόγραμμα της ΝΔ «γενικά και αόριστα τάζει κάποιες φοροαπαλλαγές, διότι σωστά, είναι η ώρα των φοροαπαλλαγών, αλλά των στοχευμένων φοροαπαλλαγών. Των μετρημένων. Που δεν θα έρθουν να υπονομεύσουν το Δημόσιο Σύστημα Υγείας. Που δεν θα υπονομεύσουν τους διορισμούς στην εκπαίδευση, στην υγεία. Που θα δώσουν "ανάσες", που δεν θα γίνουν καταθέσεις σε νέες offshore στο εξωτερικό, σε φορολογικούς παραδείσους».

Κριτική άσκησε ο κ. Σκουρλέτης και στο Κίνημα Αλλαγής και την κ. Γεννηματά αναφέροντας ότι «παρόλο που έγινε αυτή η θεαματική κίνηση απομάκρυνσης του κ. Βενιζέλου, φαίνεται ότι οι απόψεις του κ. Βενιζέλου κυριαρχούν στο σημερινό ΚΙΝΑΛ». «Νομίζω ότι επάξια πλέον διεκδικεί τον τίτλο "δεκανίκι" σε μια ενδεχόμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας» είπε, προσθέτοντας ότι ενώ το ΚΙΝΑΛ είχε την ευκαιρία «να μιλήσει για τις δικές του ευθύνες, να επαναπροσδιοριστεί στρατηγικά, να πάρει τις αποστάσεις του από τον νεοφιλελευθερισμό, τον οποίο τον εφάρμοσε στα κυβερνητικά προγράμματα που υλοποίησε τα προηγούμενα χρόνια, δεν το έκανε».

Αναφορικά με τη ΔΕΗ, παρέπεμψε στην ανακοίνωση της δημόσιας υπηρεσίας που απαντούσε στα λεγόμενα της αντιπολίτευσης περί επικείμενης κατάρρευσής της και σημείωσε ότι κάτι τέτοιο δεν υφίσταται. «Πρόκειται για άλλη μια φορά για μια επίθεση στη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού από συγκεκριμένα συμφέροντα. Νομίζω ότι προετοιμάζουν το έδαφος αυτή τη στιγμή», είπε.

Ο κ. Σκουρλέτης δήλωσε ότι «προφανώς η ΔΕΗ αντιμετωπίζει εδώ και πάρα πολλά χρόνια προβλήματα ρευστότητας. Εκ των πραγμάτων, λόγω της απελευθέρωσης της αγοράς, έχει περιοριστεί το μερίδιό της. Αυτό γίνεται στο πλαίσιο αυτού που ονομάζουμε απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, κάτι που αποτελούσε επιλογή και των προηγούμενων κυβερνήσεων, το ήθελε και η Ευρωπαϊκή Ένωση. Είναι κάτι που έχει συμβεί με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο στις περισσότερες χώρες». Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι «αυτό που έλειψε χρόνια με ευθύνη των προηγούμενων κυβερνήσεων, ήταν μια στρατηγική προσαρμογής της ΔΕΗ στα νέα δεδομένα», προσθέτοντας π.χ. ότι άφησαν ανεκμετάλλευτο το πεδίο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Αυτή τη στιγμή η Ελλάδα είναι ένατη - και έχει κερδίσει έδαφος επί των ημερών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - στην ευρωπαϊκή αγορά ως προς το ποσοστό παραγόμενης ηλεκτρικής ενέργειας από τις λεγόμενες ΑΠΕ. Ποιο είναι το μερίδιο που κατέχει η ΔΕΗ από αυτό που παράγεται από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, ξέρετε; Κάτω από 2%. Η ΔΕΗ που ξεκίνησε πρώτη», είπε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση