Press24.gr

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΔΗΜΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ...ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ - Η ...OFF SHORE ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ - Ακατάλληλη για αναγνώστες με ευαίσθητο στομάχι. (Τιμή 0 ευρώ - Ετος 6ο). Αποθηκεύστε τη διεύθυνσή μας: press-gr.blogspot.com. Στείλτε τη γνώμη σας, σχόλια και πληροφορίες στο e-mail μας: press.gr@hotmail.com. Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. Profil στο facebook: Press-gr blogspot

Ζυμώσεις χωρίς αποτέλεσμα στη "δεξιά πολυκατοικία" - Όλο το παρασκήνιο των συζητήσεων μεταξύ των μικρών κομμάτων

Share it:

Τα χαμηλά ποσοστά που εξασφάλισαν οι ΑΝΕΛ, ο ΛΑΟΣ και η Νέα Δεξιά στις ευρωεκλογές, σε συνδυασμό με την είσοδο της Ελληνικής Λύσης στην Ευρωβουλή δημιούργησαν νέα δεδομένα στον πολιτικό χώρο δεξιά της ΝΔ.

Τα άλλα τρία κόμματα του χώρου (ΑΝΕΛ, ΛΑΟΣ και Νέα Δεξιά), όπως αποφάσισαν τελικά υπό την απειλή νέας εκλογικής αποτυχίας, δεν θα συμμετάσχουν στις επικείμενες εθνικές κάλπες, προσδοκώντας να ανασυγκροτηθούν και σύντομα να διαδραματίσουν ξανά πιο ενεργό ρόλο στα πολιτικά πράγματα.

Πολλοί είναι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι η μόνη λύση για να καταφέρουν τα κόμματα αυτά να πάρουν 3% στις εθνικές εκλογές και να εκπροσωπηθεί ο επονομαζόμενος δεξιός πατριωτικός χώρος στην επόμενη βουλή θα ήταν μία εκλογική συνεργασία. Όμως, σύμφωνα με την εφημερίδα "Δημοκρατία" όσες προσπάθειες και αν έχουν γίνει μέχρι στιγμής, απέβησαν άκαρπες.

Μία από τις προσπάθειες που έγιναν περιέγραψε με ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της Νέας Δεξιάς, Φαήλος Κρανιδιώτης, με τη συμμετοχή των κομμάτων ΠΑΤΡΙΕ, Ελεύθερης Πατρίδας και ΛΑΟΣ. Όπως αναφέρει ο κ. Κρανιδιώτης, «δεχθήκαμε εξ αρχής μία συνεργασία υπό την ηγεσία τρίτου, μη κομματικού προσώπου κοινής αποδοχής, πάνω σε μία βασική πατριωτική ατζέντα», επιρρίπτοντας τις ευθύνες του ''ναυαγίου'' στα στελέχη της Ελεύθερης Πατρίδας, οι οποίοι «προτάσσοντας προσχηματικές αντιρρήσεις για πρόσωπα (Καρατζαφέρης, Τάτσιος, Καπερνάρος) και τη διαδικασία τορπίλισε την πιθανότητα συνεργασίας , ενώ τους ενοχλούσαν τα δημοσιεύματα που αναφέρονταν στις διεργασίες ενότητας και άλλα, που δεν μπορούν να έχουν σοβαρό πολιτικό περιεχόμενο». Ως εκ τούτου, η Νέα Δεξιά αποφάσισε την αποχή από τις εκλογές καθώς «δεν είμαστε διατεθειμένοι να στηρίξουμε καμία παρακμιακή ηγεσία».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής της Ελεύθερης Πατρίδας, Νίκος Βασιλειάδης κάνει λόγο για ''αρρωστημένο αρχηγισμό'' και υποστηρίζει ότι η διαφωνία με τον Φαήλο Κρανιδιώτη σχετίζεται με το γεγονός ότι ο πρόεδρος της Νέας Δεξιάς ήθελε να ηγείται του νέου πολιτικού σχηματισμού. Επιβεβαίωσε επίσης τη διαφωνία που είχε η Ελεύθερη Πατρίδα για συνεργασία με τον Γιώργο Καρατζαφέρη και τον Γιώργο Τάτσιο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Δημοκρατία, σε συνεχείς διεργασίες βρίσκεται με κόμματα και πρόσωπα ο Δημήτρης Καμμένος, μήπως καταλήξει σε κάποια συμφωνία συνεργασίας, έστω και την τελευταία στιγμή. Σε διαφορετική περίπτωση δεν θα είναι υποψήφιος.

Share it:
Reactions:

Κοινωνία

Σχολιάστε το άρθρο:

0 comments:

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το blog. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ!

ΔΕΙΤΕ το βίντεο-γροθιά στη συνείδησή μας! ΠΑΙΔΙΑ χωρίς τετράδια, χωρίς φαγητό, χωρίς φάρμακα...

Μάρω Μπουρδάκου   ΣΚΗΝΕΣ ΓΙΑ ΔΑΚΡΥΑ...ΣΚΗΝΕΣ ΓΡΟΘΙΑ ΣΤΗΝ ΕΦΗΣΥΧΑΣΜΕΝΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ... ΟΥΓΚΑΝΤΑ..., ένα σχολείο ..600 παι...