GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ερντογάν για Κύπρο: Κάποιοι μας κάνουν τους μάγκες - Εμείς με τις ένοπλες δυνάμεις μας παίρνουμε θέση και συνεχίζουμε τις έρευνες

«Μερικές φορές μας κάνουν τους μάγκες. Αλλά εμείς με τις ένοπλες δυνάμεις μας εκεί παίρνουμε θέση και συνεχίζουμε τις έρευνες. Τις πρ...

«Μερικές φορές μας κάνουν τους μάγκες. Αλλά εμείς με τις ένοπλες δυνάμεις μας εκεί παίρνουμε θέση και συνεχίζουμε τις έρευνες. Τις προάλλες τι είπαν; Είπαν ότι θα βγάλουν ένταλμα σύλληψης για το προσωπικό μας εκεί. Κι εμείς τί τους είπαμε; Να μας συμπαθάτε αλλά ‘αν σας περνά, ελάτε να τους συλλάβετε’ τους είπαμε. Δεν θα μπορέσουν να τους συλλάβουν. Δεν φτάνει η δύναμή τους γι’ αυτό. Επειδή εμείς είμαστε Τουρκία, είμαστε Τούρκοι. Δεν θα τους δώσουμε την ευκαιρία», είπε ο πρόεδρος της Τουρκίας.

Αναφερόμενος στις γεωτρήσεις της χώρας του, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προανήγγειλε κι αυτός με τη σειρά του ότι έρχεται στην ανατ. Μεσόγειο και το ‘Γιαβούζ’. «Αυτή τη στιγμή το πλοίο μας είναι στην περιοχή και πηγαίνει και το άλλο. Εμείς δεν χαρίζουμε σε κανένα τα δικαιώματα και το δίκαιο των αδελφών μας Τ/Κ».

Στη συνέχεια ο Τούρκος πρόεδρος έκανε λόγο για εκστρατεία αμαύρωσης της χώρας του από το διεθνή τύπο και αναρωτήθηκε γιατί η Γαλλία ενοχλείται από τις γεωτρήσεις της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο. «Τις προάλλες έκανε δηλώσεις ο Μακρόν. Να φύγει η Τουρκία από εκεί. Μα ποιος είσαι εσύ και μας λες να φύγουμε; Εσύ έχεις εδώ ακτές; Έχεις εσύ καμία σχέση με εδώ; Αλλά η Τουρκία δεν έχει μόνο ακτογραμμή, είναι και εγγυήτρια δύναμη στην Κύπρο. Εδώ η Ελλάδα μπορεί να μιλάει. Και η Βρετανία μπορεί να μιλά. Γιατί; Επειδή είναι εγγυήτριες δυνάμεις. Αλλά εσύ δεν μπορείς να μιλάς. Εσύ έχεις μια εταιρεία, ας μιλήσει η εταιρεία σου. Η Total. Εμείς γνωρίζουμε αυτή τη δουλειά καλύτερα», υποστήριξε.

Στο τέλος της ομιλίας του προς κατοίκους της Τραπεζούντας που τον επισκέφτηκαν στην Κωνσταντινούπολη, αναφέρθηκε και στους S-400, εκφράζοντας και πάλι το παράπονο γιατί δεν ενοχλήθηκαν οι ΗΠΑ όταν η Ελλάδα πήρε τους S-300 και ενοχλούνται τώρα με την Τουρκία.

«Ενώ δεν ήταν πρόβλημα για την Ελλάδα να πάρει τους S-300, παρόλο που ήταν μέλος του ΝΑΤΟ, τώρα γιατί κάνουν τόσο σαματά για την αγορά των S-400 από την Τουρκία;»

Πηγη: sigmalive.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση