GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Καλογήρου: Το κλίμα στη Δικαιοσύνη είναι ζοφερό

Την άποψη ότι «η Δικαιοσύνη οφείλει να δώσει άμεσα απαντήσεις για τα σκάνδαλα, διαφορετικά αυτό το νοσηρό κλίμα οδηγεί σε εκτροχιασμό...

Την άποψη ότι «η Δικαιοσύνη οφείλει να δώσει άμεσα απαντήσεις για τα σκάνδαλα, διαφορετικά αυτό το νοσηρό κλίμα οδηγεί σε εκτροχιασμό» εξέφρασε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μιχάλης Καλογήρου.

Σε συνέντευξή του στην ''Εφημερίδα των Συντακτών'' ο κ. Καλογήρου δηλώνει ότι «η διαδικασία κάλυψης στην ηγεσία των ανώτατων δικαστηρίων προβλέπεται ρητά ότι μπορεί να ολοκληρωθεί παραλείποντας την προεπιλογή από τη Βουλή, όταν αυτή αδυνατεί να συνεδριάσει επειδή έχει διαλυθεί... Μια αντίθετη προσέγγιση και επιλογή οδηγεί στην υιοθέτηση του δόγματος ότι τελικώς η ηγεσία της Δικαιοσύνης αποτελεί πολιτικό εργαλείο και ότι μπορούμε στον βωμό της μικροπολιτικής σκοπιμότητας να θυσιάζουμε τις συνταγματικά προβλεπόμενες διαδικασίες. Θεωρώ ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν συμμερίζεται θεσμικές δολιοφθορές, ο οποίες μάλιστα γίνονται στο όνομα του Συντάγματος».

Απαντώντας στα όσα καταγγέλλει η αντιπολίτευση για παρεμβάσεις του στο έργο της Δικαιοσύνης, ο κ. Καλογήρου τόνισε ότι «η ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης πρέπει να είναι ένα σταθερό σημείο αναφοράς ολόκληρου του πολιτικού συστήματος. Η στάση της αντιπολίτευσης είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη, αφού έτσι διαδίδεται η αίσθηση ότι η Δικαιοσύνη είναι έτοιμη για υποχωρήσεις και ευεπίφορη σε υποταγή στην εκάστοτε πολιτική εξουσία. Λάθη ασφαλώς γίνονται, κυρίως όταν τα ζητήματα περί Δικαιοσύνης βρίσκονται στο επίπεδο της πολιτικής αντιπαράθεσης. Όμως μία δημόσια τοποθέτηση, ακόμη και όταν δεν γίνεται με σωστό τρόπο, οφείλεται στην αφοβία όποιου δεν έχει κάτι να κρύψει, που νιώθει ότι είναι ''καθαρός ουρανός'' και ασφαλώς όχι στην πρόθεση παρεμβάσεων».

Ερωτηθείς για τις παρεμβάσεις του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γιάννη Αγγελή και τη χρήση τους από την αντιπολίτευση, ο υπουργός Δικαιοσύνης απάντησε πως «προέβην στην παραγγελία άσκησης προκαταρκτικής εξέτασης κατά του κ. Αγγελή μετά από διαβιβαστικό έγγραφο από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, ώστε να πάψουν οι διαρροές ή υπαινικτικές αναφορές που δεν ταιριάζουν σε θεσμικά όργανα τα οποία έχουν αναλάβει και ασκούν πολιτική ή δικαστική εξουσία. Το κλίμα που έχει δημιουργηθεί είναι ζοφερό. Ουσιαστικά, ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και η εισαγγελέας Διαφθοράς αλληλοκατηγορούνται δημοσίως για τους χειρισμούς στην υπόθεση novartis. Αποτέλεσμα: οι δημόσιες διαφωνίες εισαγγελέων γύρω από ένα υπαρκτό σε κάθε περίπτωση σκάνδαλο να επιτρέπουν αφηγήματα τόσο στην κατεύθυνση ότι επιχειρείται συγκάλυψη ευθυνών των εμπλεκομένων στην υπόθεση πολιτικών προσώπων, όσο και ότι πρόκειται δήθεν για σκευωρία που έχει στήσει η κυβέρνηση κατά πολιτικών αντιπάλων. Η Δικαιοσύνη οφείλει να δώσει απαντήσεις άμεσα και προς πάσα κατεύθυνση, διαφορετικά αυτό το νοσηρό κλίμα οδηγεί σε εκτροχιασμό».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση