GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Υπέρ των ενταξιακών διαπραγματεύσεων Βόρειας Μακεδονίας και Αλβανίας πρώην υπουργοί Εξωτερικών - Ανάμεσά τους ο Νίκος Κοτζιάς

Αναγκαία κρίνουν την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων για Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία τέσσερις πρώην υπουργοί Εξωτερικών. Πρόκ...

Αναγκαία κρίνουν την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων για Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία τέσσερις πρώην υπουργοί Εξωτερικών.

Πρόκειται για τους πρώην υπουργούς Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκο Κοτζιά, της Κυπριακής Δημοκρατίας Γιαννάκη Κασουλίδη, της Βουλγαρίας Ντάνιελ Μιτόφ και της Αλβανίας Ντιτμίρ Μπουσάτι οι οποίοι με κοινή τους δήλωση που δημοσιεύεται στην εφημερίδα ''το ΕΘΝΟΣ'' και σε τέσσερις εφημερίδες άλλων χωρών, καλούν ανοικτά τα κράτη- μέλη της Ε.Ε, ενόψει της Συνόδου Κορυφής της 20ης Ιουνίου, να δώσουν το πράσινο φως για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Αλβανία και τη Βόρεια Μακεδονία.

Οι πρώην υπουργοί αναφέρουν, μεταξύ άλλων, στην κοινή τους δήλωση ότι «η διαδικασία ένταξης στην Ε.Ε προσφέρει πολλαπλές δυνατότητες για τον εμπλουτισμό της δημοκρατίας και της κοινωνικοοικονομικής ανάπτυξης, για την εξασφάλιση των δικαιωμάτων όλων των ανθρώπων σε κάθε χώρα».

Τονίζουν, επίσης, ότι «η κοινωνικοοικονομική ανάπτυξη της Αλβανίας και της Βόρειας Μακεδονίας στον δρόμο τους προς την ένταξη στην Ε.Ε. πρόκειται να συμβάλλει αποφασιστικά στη σταθερότητα, την ασφάλεια και την ανάπτυξη μίας δημοκρατικής κρατικής υπόστασης, δικαιοσύνης και ελευθερίας του Τύπου και στις δύο αυτές χώρες» και πως «η ένταξή τους δεν αποτελεί χάρη προς οιονδήποτε αλλά εμπλουτίζει το ευρωπαϊκό εγχείρημα».

Στο κάλεσμα που απευθύνουν στα κράτη- μέλη της Ε.Ε και κυρίως στη Γερμανία και τη Γαλλία, ζητούν να επιδείξουν αίσθημα ευθύνης αναφορικά με το μέλλον της Ε.Ε και να τηρήσουν τις υποσχέσεις τους».

«Τα καλούμε να δράσουν με υπευθυνότητα και να μην αναβάλουν την ευρωπαϊκή πορεία για τις δύο χώρες. Είναι σε αυτό το πλαίσιο που το επερχόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Ιουνίου θα έπρεπε, χωρίς καθυστέρηση, να ορίσει ημερομηνία για την έναρξη διαπραγματεύσεων με την Αλβανία και τη Βόρεια Μακεδονία», καταλήγουν στην ανακοίνωσή τους οι πρώην υπουργοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση