GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τσαβούσογλου: Με διαμοιρασμό του φυσικού αερίου έρχεται λύση του Κυπριακού

Ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου συνέδεσε τη λύση στο Κυπριακό με τον διαμοιρασμό του φυσικού αερίου της ανατολικής...

Ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου συνέδεσε τη λύση στο Κυπριακό με τον διαμοιρασμό του φυσικού αερίου της ανατολικής Μεσογείου σημειώνοντας «θα μάθουμε να μοιραζόμαστε».

Μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση της Μεσογείου, ο Τούρκος ΥΠΕΞ υπογράμμισε ότι «μία λύση, η οποία δεν βασίζεται στην ισότητα των δύο πλευρών δεν μπορεί να είναι βιώσιμη» συμπληρώνοντας ότι «καταβάλλουμε προσπάθειες για μία λύση, η οποία μπορεί να θέτει υπό εγγύηση τα δικαιώματα των τουρκοκυπρίων».

Συνεχίζοντας για το Κυπριακό, ο Τσαβούσογλου ανέφερε: «το 2017 μείναμε στο Κραν Μοντάνα 11 μέρες αλλά δυστυχώς δεν έγινε. Παρά τις εποικοδομητικές μας προσπάθειες και επειδή δυστυχώς η ελληνοκυπριακή πλευρά απέρριψε το σχέδιο Ανάν δεν τέθηκε σε εφαρμογή. Σήμερα συζητούμε ανεπίσημα για το τι θα διαπραγματευτούμε με την ελληνοκυπριακή διοίκηση νοτίου Κύπρου, την ‘τδβκ’, την Ελλάδα και την Βρετανία».

Για το φυσικό αέριο στην ανατολική Μεσόγειο, ο Τούρκος ΥΠΕΞ ανέφερε: «Το ζήτημα του διαμοιρασμού του φυσικού αερίου στην ανατολική Μεσόγειο είναι ένα από τα πιο σημαντικά ζητήματα. Εμείς δεν βλέπουμε το φυσικό αέριο γύρω από την Κύπρο και στην ανατολική Μεσόγειο ως ένα ζήτημα που μας χωρίζει και δεν θέλουμε να το βλέπουμε έτσι».

«Επιθυμούμε να ενισχύσουμε την ευημερία και σταθερότητα της ανατολικής Μεσογείου και της Κύπρου μοιραζόμενοι από κοινού τις πηγές γύρω από την Κύπρο και τη Μεσόγειο. Μόνο ένα πράγμα θέλουμε. Να τεθούν υπό εγγύηση τα δικαιώματα του ‘τουρκοκυπριακού λαού’ όπως χαρακτήρισε τους τουρκοκύπριους, τα οποία αποδέχονται όλοι, ΕΕ, ελληνοκυπριακή πλευρά και Ελλάδα. Σε αυτό το θέμα ασφαλώς θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας. Είναι πάρα πολύ αυτό που ζητούμε; Είναι τόσο απλό. Θα μάθουμε να μοιραζόμαστε. Όταν συμμορφούμενοι με δίκαιο κάνουμε διαμοιρασμό, τότε και λύση έρχεται και δεν δημιουργείται κανένα πρόβλημα στο θέμα του διαμοιρασμού», κατέληξε ο Τσαβούσογλου.

Πηγή: philenews / ΚΥΠΕ

1 σχόλιο

  1. Ετοιμάσου να μοιραστείς το ΔΙΚΟ ΜΟΥ φυσικό αέριο! ΘΑ ΤΑΡΑΚΟΥΝΗΘΕΙΣ Συνθέμελα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση