GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ιππότης χρίστηκε ο βασιλιάς Φελίπε - Έλαμψαν η Κέιτ Μίντλετον και η βασίλισσα της Ισπανίας Λετίθια - ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ

Ιππότες του Τάγματος του Γκάρτερ έχρισε η βασίλισσα Ελισάβετ τον βασιλιά Φελίπε της Ισπανίας και τον βασιλιά Βίλεμ Αλεξάντερ της Ολλα...

Ιππότες του Τάγματος του Γκάρτερ έχρισε η βασίλισσα Ελισάβετ τον βασιλιά Φελίπε της Ισπανίας και τον βασιλιά Βίλεμ Αλεξάντερ της Ολλανδίας. Σε μια λαμπερή τελετή όπου παρόντες ήταν οι γαλαζοαίματοι και των τριών χωρών οι δύο βασιλιάδες χρίστηκαν ιππότες του αρχαιότερου τάγματος.

Ακολουθήθηκε ακριβώς το τελετουργικό ενώ εκείνες που έλαμψαν πραγματικά ήταν η Κέιτ Μίντλετον, δίπλα στη βασίλισσα Λετίθια της Ισπανίας και στη Μαξίμα της Ολλανδίας. Στην τελετή παρούσα ήταν και η Καμίλα. Με τον τίτλο έχουν τιμηθεί και ο πρίγκιπας Κάρολος και ο Ουίλιαμ αλλά όχι ο πρίγκιπας Χάρι ακόμη. Ο Φελίπε και ο Βίλεμ Αλεξάντερ μπορεί να χρίστηκαν ιππότες αλλά δεν προσμετρώνται στους 24 του Τάγματος της Βρετανίας, καθώς θεωρούνται "ξένοι.".

Στον Μεσαίωνα ο βασιλιάς Έντουαρντ ο Γ' είχε εμπνευστεί τόσο από τους θρύλους για τον βασιλιά Αρθούρο και το τάγμα των ιπποτών της στρογγυλής τραπέζης,που δημιούργησε τη δική του ομάδα από αξιότιμους ιππότες, την οποία ονόμασε το Τάγμα του Γκάρτερ (της καλτσοδέτας). Σχεδόν 700 χρόνια μετά το τάγμα αυτό είναι το παλαιότερο και το ανώτατο τάγμα ιπποτών στη Βρετανία. Πλέον ιππότες είναι και άνδρες και γυναίκες και δεν περιορίζονται μόνο σε αριστοκράτες αλλά αξιολογούνται ανάλογα με την προσφορά στο έθνος.

Έχει οριστεί η ημέρα της τελετής του Γκάρτερ, η οποία διοργανώνεται μέσα στον Ιούλιο ενώ το τάγμα έχει πατρόνα τον Άγιο Γεώργιο, που είναι και ο προστάτης της Μεγάλης Βρετανίας. Την ημέρα του Αγίου Γεωργίου ανακινώνεται ποιοι θα τιμηθούν με τον τίτλο του ιππότη ή της λαίδης. Η τελετή διοργανώνεται στο Ουίνδσορ όπου η βασίλισσα χρίζει τους ιππότες και ακολουθεί παρέλαση, ενώ όλοι φορούν παραδοσιακή φορεσιά.

Η βασίλισσα υποδέχεται τους τιμώμενους στην αίθουσα του θρόνου στο Κάστρο του Ουίνδσορ, το βασιλικό ζεύγος παραθέτει γεύμα για τους καλεσμένους του και όλοι στη συνέχεια περπατούν έως το παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου. Πραγματοποιείται μία σύντομη λειτουργία και ακολούθως η μονάρχης και μέλη του τάγματος επιστρέφουν στην άνω πτέρυγα του κάστρου με άμαξες και αυτοκίνητα.

Πηγή: Daily Mail, φωτό: AP

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση