GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Παυλόπουλος: Η Ευρώπη οφείλει να εκπληρώσει το χρέος της για το περιβάλλον

Την ανάγκη να ξαναχτίσουμε την Ευρώπη της νέας, βιώσιμης ανάπτυξης, η οποία θα αποτελέσει πρότυπο για τη διαχείριση αντίστοιχων θεμάτ...

Την ανάγκη να ξαναχτίσουμε την Ευρώπη της νέας, βιώσιμης ανάπτυξης, η οποία θα αποτελέσει πρότυπο για τη διαχείριση αντίστοιχων θεμάτων σε παγκόσμια κλίμακα, τονίζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, στο μήνυμά του για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος (5.6.2019).

Επικαλούμενος την ομιλία του, κατά τη 14η άτυπη συνάντηση των Αρχηγών Κρατών του «Arraiolos Group» στη Δημοκρατία της Λετονίας τον Σεπτέμβριο του 2018, ο κ. Παυλόπουλος υπογραμμίζει ότι ο πλανήτης εκπέμπει σήμα κινδύνου και η Ευρώπη οφείλει να εκπληρώσει το χρέος της για να μειωθούν δραστικά, και όσο πιο σύντομα γίνεται, οι ανθρώπινες απώλειες και ο ανθρώπινος πόνος, από τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Παράλληλα, σημειώνει ότι η συχνότητα εμφάνισης των ακραίων καιρικών φαινομένων εντείνεται με εντυπωσιακό ρυθμό και κάνει λόγο για σύγχρονη τραγωδία, που μπορούμε και πρέπει να αντιμετωπίσουμε.

«Τα μέτρα που απαιτούνται για να επιτευχθούν οι στόχοι, όπως προτείνει η επιστημονική κοινότητα, αποτελούν μια ευκαιρία μοναδική για την Ανθρωπότητα, ώστε ν' απεξαρτηθεί το ζήτημα της ενέργειας από την καύση ορυκτών καυσίμων. Δίνοντας έμφαση στις νέες τεχνολογίες των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, στην εξοικονόμηση ενέργειας και της κατανάλωσης των φυσικών πόρων, μπορούμε να φθάσουμε αφενός σε καθαρότερο και ασφαλέστερο περιβάλλον και, αφετέρου, στην δημιουργία πολλών νέων θέσεων εργασίας», διευκρινίζει ο κ. Παυλόπουλος.

Καταλήγοντας, επισημαίνει ότι έφθασε η ώρα των αποφάσεων, προσθέτοντας ότι θα έπρεπε ήδη να έχουμε πάρει μέτρα προσαρμογής προ πολλού. «Φαίνεται ότι η Ανθρωπότητα έχει ξεχάσει αρχές που έμειναν στην Ιστορία, όπως εκείνη του Ιπποκράτη: "Κάλλιον εστί προλαμβάνειν ή θεραπεύειν". Ας δράσουμε έστω και τώρα. Η Ευρώπη δίδαξε στον κόσμο τον ανθρωπισμό, την αλληλεγγύη, τη Δημοκρατία και τη Δικαιοσύνη. Τον δίδαξε επίσης να σέβεται το περιβάλλον και τη φύση. Μπορεί και πάλι ν' αποτελέσει το φωτεινό παράδειγμα στην Ανθρωπότητα, για την αυγή μιας πορείας προς την "ανανεώσιμη Ευρώπη", σύμφωνα με τις αρχές που έχουν προωθηθεί με τη σημερινή γνώση και αξιοποίηση της επιστήμης», υπογραμμίζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος (5.6.2019).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση