GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στοιχεία-σοκ από την έρευνα του Γκουρμπάτση για το Μάτι: Σχεδόν όλα τα θύματα κάηκαν στην προσπάθειά τους να σωθούν

Στην έρευνα του για το προφίλ και τα δημογραφικά στοιχεία των θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς της 23ης Ιουλίου 2018 σε Νέο Βουτζά, Μάτι...

Στην έρευνα του για το προφίλ και τα δημογραφικά στοιχεία των θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς της 23ης Ιουλίου 2018 σε Νέο Βουτζά, Μάτι και Κόκκινο Λιμανάκι αναφέρθηκε ο τεχνικός σύμβουλος και δικαστικός εμπειρογνώμονας Ανδριανός Γκουρμπάτσης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Μάνου Νιφλή.

“Από τα 10 θύματα, τα επτά βρέθηκαν στην περιοχή συμβάντος, δηλαδή εκεί που εξελίχθηκε και αναπτύχθηκε η πυρκαγιά. Τα τρία απεβίωσαν στο νοσοκομείο και το ένα πνίγηκε. Τα τρία λοιπόν από τα τέσσερα θύματα έχασαν τη ζωή τους στην περιοχή του συμβάντος. Από τα θύματα αυτά που έχασαν τη ζωή τους στην περιοχή του συμβάντος, το 94,6%, δηλαδή σχεδόν όλα, έχασαν τη ζωή τους σε ανοικτό περιβάλλον, αυτό δείχνει ότι τα θύματα βγήκαν έξω από το σπίτι και στην προσπάθεια τους για τη σωτηρία τρέχοντας πεζοί ή με αυτοκίνητο και αβοήθητοι από τις Αρχές εγκλωβίστηκαν και απανθρακώθηκαν, είτε τραυματίστηκαν”, ανέφερε ο κ. Γκουρμπάτσης και πρόσθεσε:

“Τα επτά στα δέκα θύματα ανήκαν στις ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες, δηλαδή αυτές που αδυνατούσαν να αντιδράσουν γρήγορα στην πυρκαγιά. Ήταν άτομα άνω των 60 ετών και παιδιά η βρέφη. Η πλειοψηφία των θυμάτων ήταν γένους θηλυκού, αυτό σε συνδυασμό με τις ευάλωτες ομάδες ήταν ένα μείγμα που οδήγησε τα περισσότερα θύματα στον θάνατο. Τα αίτια που εγκλωβίστηκαν ήταν η τοπογραφία της περιοχής, η χωροταξία, οι συνθήκες της πυρκαγιάς και ο πανικός από την έλλειψη ενημέρωσης από τις αρμόδιες Αρχές”.

“Εννέα θύματα πνίγηκαν, ένα στα δέκα. Επειδή δεν υπήρξε οργάνωση του κρατικού μηχανισμού έτσι ώστε να διασώσουν τα άτομα αυτά που έπεσαν στη θάλασσα. Στην έρευνα που διενεργώ υπάρχουν ελλείψεις, παραλείψεις και σοβαρά λάθη και εκ μέρους των Λιμενικών Αρχών... Δεν λειτούργησε απολύτως τίποτα”, σημείωσε μεταξύ άλλων ο τεχνικός σύμβουλος και δικαστικός εμπειρογνώμονας.

Ακούστε το ηχητικό:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση