GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Προειδοποίηση στην Ιταλία να μην προχωρήσει στην έκδοση "παράλληλου νομίσματος"

Η πρόταση της Ρώμης για την έκδοση μικρών ομολόγων, που θα λειτουργούσαν ως παράλληλο νόμισμα, για την αποπληρωμή των χρεών της μπορε...

Η πρόταση της Ρώμης για την έκδοση μικρών ομολόγων, που θα λειτουργούσαν ως παράλληλο νόμισμα, για την αποπληρωμή των χρεών της μπορεί να έχει καταστροφικές συνέπειες για την ιταλική οικονομία, δήλωσε αναλυτής στο CNBC.

Η ιταλική κυβέρνηση εξετάζει την έκδοση βραχυπρόθεσμων εντόκων γραμματίων που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν από τους αποδέκτες τους για την πληρωμή φόρων ή την αγορά αγαθών ή υπηρεσιών από κρατικές εταιρείες.

Οι υποστηρικτές της πρότασης – μεταξύ των οποίων και το ένα από τα δύο κόμματα της συγκυβέρνηση, η Λέγκα – πιστεύουν ότι οι βραχυπρόθεσμοι τίτλοι θα βοηθήσουν την κυβέρνηση να μειώσει τις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις της. Από την άλλη πλευρά, οι επικριτές υποστηρίζουν ότι θα οδηγήσουν στην αύξηση του δημόσιου χρέους, όταν η Ιταλία έχει ήδη το δεύτερο υψηλότερο χρέος στην Ευρωζώνη.

Ορισμένοι χρηματιστές έχουν αναφέρει την ανησυχία τους για αυτά τα μίνι ομόλογα ως λόγο για την αύξηση των αποδόσεων των ιταλικών κρατικών τίτλων τις τελευταίες ημέρες, σύμφωνα με το Reuters.

«Αν η Ιταλία ακολουθήσει τον δρόμο αυτό, θα είναι κατά την άποψή μου καταστροφικό για τη χώρα. Θα υπάρξει μία απώλεια εμπιστοσύνης για τα ιταλικά ομόλογα στις αγορές», δήλωσε στο CNBC ο Τζέικομπ Κίρκεγκαρντ του Peterson Institute for International Economics.

H συζήτηση για τα μίνι ομόλογα έφερε στην επιφάνεια ξανά τους φόβους σχετικά με τη δέσμευση της Ιταλίας έναντι του ενιαίου νομίσματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση