GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πέθανε ο ακαδημαϊκός Πάνος Α. Λιγομενίδης

Η Ακαδημία Αθηνών ανακοίνωσε ότι απεβίωσε σήμερα ο Ακαδημαϊκός Πάνος Α. Λιγομενίδης. Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει από τον Ιερό Ναό Πα...

Η Ακαδημία Αθηνών ανακοίνωσε ότι απεβίωσε σήμερα ο Ακαδημαϊκός Πάνος Α. Λιγομενίδης. Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει από τον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών του Κοιμητηρίου Μελισσίων την Παρασκευή στις 6 μ.μ.

Ο Πάνος Λιγομενίδης γεννήθηκε στον Πειραιά το 1928. Σπούδασε στη Φυσικομαθηματική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στην Ηλεκτρονική Επιστήμη και τη Φυσική στο Πανεπιστήμιο Στάνφορντ της Καλιφόρνια, του οποίου είχε αναγορευθεί διδάκτωρ. Είχε εργασθεί ως ερευνητής στην ΙBM και είχε διατελέσει καθηγητής στα πανεπιστήμια: Στάνφορντ, Καλιφόρνια-Λος Άντζελας (UCLA), Πολυτεχνικό Πανεπιστήμιο Μαδρίτης και Μέριλαντ, όπου διηύθυνε το ερευνητικό εργαστήριο κυβερνητικής Cybernetics Research Laboratory.

Είχε διατελέσει αντιπρόεδρος της Caelum Research Corporation και τεχνικός σύμβουλος πολλών εταιρειών και δημοσίων οργανισμών διεθνώς.

Το δημοσιευμένο επιστημονικό του έργο αφορά κυρίως τους τομείς της Τεχνητής Νοημοσύνης και την ανάπτυξη και εφαρμογή των Νευρωνικών Δικτύων και των Ψηφιακών Υπολογιστών στην Ιατρική, τις Τηλεπικοινωνίες και τη Βιομηχανία. Είχε τιμηθεί με πληθώρα διακρίσεων και διηύθυνε το Γραφείο Επιστήμης της Πληροφορικής και Ηλεκτρονικής στην Ακαδημία Αθηνών, όπου διεξάγονται κυρίως έρευνες ιατρικών εφαρμογών. Το 2009 είχε διατελέσει πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση