GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έντομο-φονιάς καταστρέφει τα δέντρα στο Σέιχ- Σου - ΦΩΤΟ

Τεράστια ζημιά στο δάσος του Σέιχ- Σου στη Θεσσαλονίκη έχει προκαλέσει το έντομο «Tomicus piniperda». Το φαινόμενο εξελίσσεται ραγδαί...

Τεράστια ζημιά στο δάσος του Σέιχ- Σου στη Θεσσαλονίκη έχει προκαλέσει το έντομο «Tomicus piniperda». Το φαινόμενο εξελίσσεται ραγδαία με αποτέλεσμα όλο και περισσότερα δέντρα να ξεραίνονται.

Mε επιστολή του προς το δασαρχείο Θεσσαλονίκης ο δήμαρχος Πυλαίας- Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, ζήτησε άμεση ενημέρωση για το αποκαλούμενο "έντομο-φονιάς" που νεκρώνει πεύκα καθώς και για την έκταση που έχει πάρει το πρόβλημα στο δάσος του Σέιχ Σού.

Ο δήμαρχος στην επιστολή του κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς αυτή τη στιγμή τα άρρωστα-ξερά δέντρα αποτελούν τα ιδανικά προσανάμματα που σε περίπτωση πυρκαγιάς θα μετατρέψουν το δάσος σε πυριτιδαποθήκη βάζοντας σε κίνδυνο όλους τους οικισμούς που γειτνιάζουν.

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, την Τετάρτη θα ξεκινήσει η υλοτόμηση δέντρων για την αντιμετώπιση του εντόμου. Από την Παρασκευή έχει βγει η απόφαση έκτακτης κάρπωσης σε έκταση 3.500 στρεμμάτων.

Δεν θα γίνει όμως σε όλα τα δέντρα, θα κοπούν και θα απομακρυνθούν μόνο εκείνα που έχουν πρόβλημα.

Από τα 25 τμήματα του περιαστικού δάσους, έχουν προσβληθεί τα 10.

Περίπου σε ποσοστό 20-30 % της έκτασης, στη βορειοδυτική πλευρά του δάσους, δήλωσε της η δασάρχης Θεσσαλονίκης Ελένη Αγγελίδου.

Δείτε τις φωτογραφίες που μας έστειλε αναγνώστης του enikos.gr:

Το enikos.gr στηρίζεται στην διαδραστικότητα και την επικοινωνία με όλους τους αναγνώστες που καθημερινά επικοινωνούν, σχολιάζουν, καταγγέλλουν ή στέλνουν φωτογραφίες και βίντεο από το σημείο όπου βρίσκονται.

Αν θέλεις να στείλεις φωτογραφία ή βίντεο για να δημοσιευθεί στο enikos.gr, αποθήκευσε στο κινητό σου τηλέφωνο αυτόν τον αριθμό 6944 05 05 05 και στείλε μέσω imessage (χωρίς χρέωση), μέσω Viber (χωρίς χρέωση), μέσω WhatsApp (χωρίς χρέωση) ή μέσω mms (με χρέωση του παρόχου).

Μπορείς να στείλεις φωτογραφίες ή βίντεο και μέσω Facebook στην σελίδα του enikos: https://www.facebook.com/enikosgr/ και με email: [email protected]

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση