GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΑΠΟΧΩΡΗΣΕ κι άλλος υποψήφιος βουλευτής του ΚΙΝΑΛ...

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΧΡΗΣΤΟΥ Η ομόφωνη απόφαση των κεντρικών και τοπικών περιφερειακών οργάνων του ΚΙΝ.ΑΛ να είμαι υποψήφιος Βουλευτής στην Β εκλογι...

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΧΡΗΣΤΟΥ
Η ομόφωνη απόφαση των κεντρικών και τοπικών περιφερειακών οργάνων του ΚΙΝ.ΑΛ να είμαι υποψήφιος Βουλευτής στην Β εκλογική περιφέρεια Πειραιά, αποτέλεσε για εμένα ιδιαίτερη τιμή.
Λυπάμαι όντως γιατί υποχρεούμαι να αποσύρω την υποψηφιότητα μου γιατί δεν είναι δυνατόν να ανεχτώ και να αποδεχτώ πολιτικές, πρακτικές και συμπεριφορές που καταστρατηγούν στοιχειώδεις αρχές, αξίες και δικαιώματα.
Η παράταξη στην Β Πειραιά έμεινε βαθιά τραυματισμένη απο το 2010 και μετά χωρίς ουσιαστική απήχηση στην κοινωνία της ευαίσθητης αυτής Περιφέρειας. Κανένας όμως δεν ανέλαβε τις ευθύνες του και ούτε καν ερευνήθηκαν αυτές.
Σ αυτές τις συνθήκες, της πολιτικής ισχαιμίας για την παράταξη, δέχθηκα την υποψηφιότητα, θεωρώντας οτι θα συμβάλλω με τις όποιες δυνάμεις μου στην ανάταξη της. Γνώριζα όπως και όλοι, ότι η ανάδειξη βουλευτικής έδρας κάτω απο αυτήν την πολιτική πραγματικότητα ήταν από αδύνατη μέχρι και αβέβαιη.
Στην πορεία διαπίστωσα συνειδητές προφανώς αστοχίες των κεντρικά αρμοδίων και έθεσα έγκαιρα σε αυτούς τις αντιρρήσεις μου και τις προτάσεις μου που δεν αφορούσαν πρόσωπα αυτά καθαυτά αλλά την τήρηση στοιχειωδών δημοκρατικών αρχών, λαμβάνοντας υπόψη πάντα και την επόμενη μέρα των επερχόμενων εθνικών εκλογών. Να σημειωθεί για αυτούς που σκόπιμα ξεχνούν, ότι δέχθηκα απροκάλυπτα τα κεντρικά και περιφερειακά πασοκικά μαχαιρώματα και το 2006 στον Δήμο Κορυδαλλού και το 2014 στην Περιφέρεια. Εν τούτοις πρόταξα και πάλι το συμφέρον της παράταξης και έμεινα αγωνιστικά ενεργός παραβλέποντας αυτές τις αήθεις και γνωστές σε όλο τον χώρο τακτικές και συμπεριφορές. Η πολλή όμως ανοχή και υπομονή, θεωρείται από κάποιους γνωστούς- άγνωστους αδυναμία και συνεχίζουν να κάνουν αυτό που έκαναν πάντα και που δυστυχώς επιβίωσαν (παρασκήνιο, ίντριγκα, κωλοτούμπες κτλ)
Οι ευρωεκλογές που προηγήθηκαν, έδειξαν ότι οι Έλληνες έστειλαν το μήνυμα που έπρεπε, στην Κυβέρνηση Συριζανελ. Την Κυβέρνηση που εξαπάτησε απροκάλυπτα την Κοινωνία με συμπεριφορές φαυλότητας, κυνισμού και έλλειψης σεβασμού στις Αρχές της Δημοκρατίας.
Πολιτικές όμως που πλήττουν την ενότητα ( Άκαιρη και άστοχη ρήξη με Βενιζέλο χωρίς επαρκή αιτιολογία). Επιλογές όπως αυτές που δείχνουν ότι ξεχάσαμε τη στάση Θεοχαρόπουλου, απέναντι στο κίνημα και προσπαθούν να δώσουν κοινωνικοπολιτική οντότητα σε κατά τα άλλα συμπαθείς πολιτικούς που στερούνται αντικειμενικά κοινωνικής απήχησης, μας κρατούν μακριά κατά την άποψη μου από τους στόχους της ουσιαστικής διεύρυνσης της παράταξης.
Η διαφωνία μου, δεν αφορά στα πρόσωπα όπως τα προανέφερα αλλά κουβαλά συγκεκριμένες αρχές και αξίες που παραγνωρίζονται εις βάρος της πορείς και της προοπτικής της παράταξης.
Η ισότητα, η αξιοκρατεία, η διαφάνεια, η εσωκομματική δημοκρατία αποτελούν αρχές απαράβατες για τον αξιακό κώδικα που οικοδόμησα βήμα βήμα μέχρι σήμερα. Οι εξωθεσμικοί (οικονομικοί) παράγοντες εισέβαλαν κυριολεκτικά και στην αυλή μας.
Θεωρώ άκρως απαραίτητη την αυτόνομη πορεία και την ουσιαστική ανασυγκρότηση της ιστορικής δημοκρατικής παράταξης αλλά με καθαρές και όχι δισυπόστατες στάσεις.
Σε κατακλείδα, θεωρώ πλέον δεδομένο ότι κάποιοι βολεμένοι και από κοιλίας μητρός «πρωτοκλασάτοι»θέλουν το κόμμα μικρό, τύπου Γκένσερ, τγια να παίζουν παιχνίδια μπαλαντέρ ανάλογα με τις περιστάσεις. Ενδεικτικά αν δει κάποιος τα ψηφοδέλτια που καταρτίζονται, θα διαπιστώσει ότι σε όποια περιφέρεια υπάρχει «πρωτοκλασάτος»,δεν υπάρχουν «αλεξιπτωτιστές»υποψήφιοι και «επικίνδυνοι».
Δηλώνω ότι παραμένω πιστός στις πολιτικές μου αρχές και στον κώδικα αξιών που πιστεύουν και υπηρετούν δεκάδες αγνά μέλη στον χώρο της δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση