GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δίκη Χρυσής Αυγής: Ο Άγγος παραδέχτηκε το κρίσιμο τηλεφώνημα πριν από τη δολοφονία Φύσσα

Της Άννας Κανδύλη Με τον Ιωάννη Άγγο που φέρεται να κινητοποίησε την ομάδα των χρυσαυγιτών, η οποία καταδίωξε τον Παύλο Φύσσα και την...

Της Άννας Κανδύλη

Με τον Ιωάννη Άγγο που φέρεται να κινητοποίησε την ομάδα των χρυσαυγιτών, η οποία καταδίωξε τον Παύλο Φύσσα και την παρέα του την νύχτα της δολοφονίας του άτυχου μουσικού, ξεκίνησαν σήμερα στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων οι απολογίες των κατηγορουμένων.

Ο Ι.Άγγος αναφέρθηκε σε όσα συνέβησαν το βράδυ της 17ης Σεπτεμβρίου 2013 όταν βρέθηκε στην καφετέρια Κοράλλι, δίπλα στην παρέα του Φύσσα, μαζί με τον συγκατηγορούμενο του Λέοντα Τσαλίκη για να παρακολουθήσουν το ματς Ολυμπιακός-Παρί Σεν Ζερμαίν.

Όπως ισχυρίστηκε η παρέα του μουσικού τους προκάλεσε λεκτικά χωρίς αυτός και ο Τσαλίκης να αντιδράσουν και πως όλα τα τηλεφωνήματα που έκανε σε μέλη της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια, στην οποία ήταν και ο ίδιος μέλος, αφορούσαν είτε τον αγώνα είτε την ίδρυση νέου Σωματείου στην Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη του Περάματος.

Κατά τον κατηγορούμενο, λόγω της λεκτικής επίθεσης που δέχθηκαν αποφάσισαν να φύγουν λίγο μετά το δεύτερο ημίχρονο του αγώνα. Ο ίδιος μάλιστα, ισχυρίστηκε πως πήγε σπίτι του και λίγο μετά τα μεσάνυχτα άκουσε τα ουρλιαχτά της κοπέλας του Φύσσα. Τότε κατέβηκε στο δρόμο κι έμαθε από αστυνομικό της ΔΙΑΣ πως μαχαίρωσαν ένα παλικάρι και έχουν πιάσει κάποιον Ρουπακιά. Κατόπιν αυτού γύρισε σπίτι και τηλεφώνησε στον πυρηνάρχη της Νίκαιας Γιώργο Πατέλη να τον ρωτήσει για τον Ρουπακιά επειδή τον ήξερε. Ο τελευταίος του είπε πως δεν γνώριζε κάτι.

Μετά από επίμονες ερωτήσεις της προέδρου της έδρας Μαρίας Λεπενιώτη ο κατηγορούμενος παραδέχτηκε ότι όσο ήταν στην καφετέρια τηλεφώνησε στον συγκατηγορούμενο του Ιωάννη Καζαντζόγλου, στέλεχος της τοπικής Νίκαιας, και του είπε πως «κάποιοι που μας ενοχλούν και θα φύγουμε».

Το τηλεφώνημα αυτό ωστόσο φαίνεται βάση της δικογραφίας να κινητοποίησε το Τάγμα Εφόδου που πήγε στο Κοράλλι και καταδίωξε τον Παύλο Φύσσα λίγο πριν τον δολοφονήσει ο Γιώργος Ρουπακιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση